Publicado 5/4/2019 14:58:26CET

El Bisbat de Solsona formar en sexualitat sacerdots i laics per lluitar contra els abusos sexuals a menors

Novell vol que spiguen fer servir els protocols que s'estan elaborant des de la comissió d'atenció a les víctimes que s'ha creat a la dicesi

ACN

Solsona .-El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha anunciat a través de la seva carta dominical que el Bisbat formar en afectivitat i sexualitat sacerdots i persones laiques per tal d'ajudar-los a prevenir i detectar possibles casos d'abusos sexuals a menors. "Apostem per la formació perqu és la millor prevenció davant del risc d'abús", ha assegurat. Novell ha explicat que aquest pla de formació servir per sensibilitzar i preparar els responsables de la dicesi a fer servir correctament els protocols de prevenció, protecció i detecció que s'estan elaborant des del Bisbat perqu "de poc serveix tenir unes grans eines si no estem preparats per usar-les correctament". L'objectiu, segons Novell, no és "complir l'expedient aprovant uns protocols que, després de publicitar-los, quedin en un calaix".

Novell ha explicat quins seran els primers passos de la comissió d'atenció a les víctimes d'abusos sexuals i de protecció de menors que va anunciar la setmana passada i que, entre d'altres coses, servir per elaborar un informe que revelar la magnitud dels abusos sexuals a la dicesis de Solsona des de 1930. En la seva carta dominical, el bisbe ha assegurat que, després de Pasqua, es convocar tots els responsables laics de la dicesi a jornades formatives sobre sexualitat i afectivitat. La voluntat, segons Novell, és que la dicesi de Solsona sigui un "espai segur, un lloc on qui pateixi abús pugui arribar a revelar el seu sofriment, pugui denunciar i ser acompanyat en el procés de guarició". Novell creu que, des de l'Església, s'ha de fer "un treball de sensibilització" a tota la comunitat cristiana sobre el "greu problema dels abusos i la necessitat d'obrir els ulls i preparar-nos per actuar desemmascarant i guarint". "Ser un procés incmode que ens obligar a reconixer que als nostres pobles han passat i potser passen coses terribles, per ho hem de fer perqu només obrint els ulls és possible ajudar les víctimes, desactivar la impunitat que permet als delinqüents continuar abusant, i oferir a uns i altres l'ajuda que necessiten per guarir-se", ha afegit.