Publicado 15/09/2019 09:00CET

La Bisbal d'Empord admet que municipalitzar l'aigua "pot agreujar" el conflicte amb Sorea i creu que s'haur de posposar

L'ajuntament assenyala que el subministrament continuar privatitzat mentre el servei de clavegueram segueixi sent "deficitari"

ACN

La Bisbal d'Empord.-La Bisbal d'Empord admet que municipalitzar l'aigua podria agreujar el conflicte judicial que el consistori té amb Sorea, l'empresa que dona servei a la ciutat. De fet, des de l'ajuntament donen per fet que l'opció de passar a una gestió pública s'haur de posposar ja que el servei va lligat al de clavegueram que és "clarament deficitari", ja que necessita un manteniment constant de la xarxa. L'alcalde de la Bisbal d'Empord, Enric Marqus, diu que la voluntat és arribar a municipalitzar l'aigua per reconeix que, si no surt a compte, ho posposaran. Marqus també ha assegurat que el conflicte judicial amb Sorea se'l podien "haver estalviat" i lamenta que tingui a veure amb "temes personals" que s'han dut al ple municipal.

El servei d'aigua de la Bisbal d'Empord no es municipalitzar, malgrat la voluntat política de la majoria del ple i de l'actual equip de govern. El problema, explica l'alcalde de la ciutat, Enric Marqus, és que el subministrament va lligat al servei de clavegueram que, ara per ara, "és clarament deficitari", ja que necessita un manteniment molt costós. "La municipalització de l'aigua ha de venir determinada perqu econmicament ens surti a compte", assenyala Marqus.Costos a banda, el batlle també reconeix que el fet de recuperar la gestió pública d'aquest servei, podria agreujar les relacions que actualment té el consistori amb Sorea, l'empresa encarregada de prestar-lo, i que té un litigi amb l'Ajuntament després que es declarés nul el contracte que tenia l'empresa. Fins que no es resolgui i la Bisbal decideixi quina opció li interessa més, Sorea segueix prestant el servei.Un problema personalMarqus ha explicat que ara el que toca és "resoldre" el conflicte amb l'empresa i lamenta que hagi estat un "tema personal" que s'ha dut a nivell municipal. L'alcalde també ha assenyalat altres "problemes" com la construcció de la biblioteca que es deuen a la mala relació personal dels implicats.En aquest sentit, el batlle ha volgut traar una línia vermella i ha deixat clar que "no es gastar ni un euro del pressupost municipal per litigis per gestions d'altres grups que hagin fet en un moment determinat".Per tot plegat, Marqus espera que es resolgui la qüestió de la biblioteca a finals d'any i el contracte amb Sorea que la Comissió Jurídica Assessora va declarar nul. Un cop resolta la situació, diu Marqus, ser el moment de veure quin és el model de gestió de l'aigua que més interessa a la Bisbal.El ple, a favorEn la darrera legislatura, amb Lluís Sais al capdavant del consistori es van celebrar diverses mocions per reclamar la gestió pública de l'aigua. En totes elles, el resultat va ser clarament favorable a municipalitzar-la. Dels disset regidors, només un hi va votar en contra, el que aleshores representava CiU, Xavier Dilmé. La resta, ERC, CUP ICV, PSC i Compromís per la Bisbal van mostrar-se favorables.Es dona la circumstncia que el resultat actual seria semblant, ja que la correlació de forces a l'actual ple és prcticament la mateixa. A més, es van fer diversos estudis que avalaven una gestió pública de l'aigua, aix sí, desvinculada del clavegueram, una possibilitat que des d'alguns grups polítics asseguren que seria possible tirar endavant.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés