Publicado 08/10/2019 11:12CET

El Bergued impulsa un estudi per detectar les necessitats formatives del territori i evitar l'xode de talent

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

L'anlisi s'inicia aquest mes d'octubre i la previsió és tenir-lo enllestit a finals d'aquest any

ACN

Berga.-La comarca del Bergued vol evitar l'xode de talent que pateix el territori i, per aconseguir-ho, l'Agncia de Desenvolupament del Bergued, conjuntament amb la Cambra de Comer, ha impulsat un estudi que pretén elaborar un mapa d'anlisi de les necessitats formatives i d'ocupació que té la comarca. El director de Territori i Qualificació Professional de la Cambra de Comer, Josep Francí, ha explicat que l'objectiu va més enll de fer una "fotografia" de la situació actual i, per tant, es vol aconseguir determinar com s'han de formar els professionals del futur a la comarca. Per fer-ho, es faran 150 enquestes a les empreses, 20 d'elles amb profunditat, 4 grups focals i l'elaboració d'un mapa formatiu. L'estudi s'inicia aquest mes d'octubre i la previsió és tenir-lo enllestit a finals d'aquest any.

La iniciativa pretén ser el punt de partida per a la construcció de noves formacions que realment s'adaptin a les necessitats de la comarca tant a nivell formatiu com d'ocupació. Així doncs, l'objectiu és crear una proposta de formació que doni resposta a les demandes de les empreses per a la contractació de personal i, d'aquesta manera, retenir el talent del Bergued. El punt de partida de l'estudi és l'anlisi socioeconmic del Bergued. Concretament, de la seva demografia, l'activitat econmica, el mercat de treball, i la qualitat de vida i finances públiques. El segon pas ser l'elaboració del mapa d'oferta formativa professional del Bergued, amb la localització i identificació dels ens que ofereixen formació. I, finalment, es definiran els itineraris formatius. La finalitat és conixer els requisits formatius dels diferents llocs de treball de les empreses industrials i de serveis per tal d'oferir noves formacions i adaptar l'oferta actual a les necessitats reals de la comarca.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés