Publicado 23/09/2019 07:04CET

El Bergued busca desestacionalitzar el bolet i convertir-lo en un reclam turístic durant tot l'any

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

ACN

Castellar del Riu .-El Bergued és una de les comarques boletaires per excellncia, per quan la temporada comena tard, com és el cas d'aquesta, el sector de l'hostaleria se'n ressent. D'una banda, perqu serveixen menys pats i, de l'altra, perqu la falta de bolets fa que el preu sigui més alt i, per tant, el marge de benefici és més baix. És el cas del clssic restaurant Els Roures, a Castellar del Riu. La seva gerent, Remei Escolies, ha explicat a l'ACN que, sobretot, ho noten entre setmana i a l'hora de servir esmorzars, ja que corren molts menys boletaires per la zona. Escolies creu que cal desestacionalitzar el bolet perqu grcies a les noves tcniques culinries, se' pot tenir durant tot l'any al restaurant.

La calor i la falta de pluges durant l'estiu ha fet que, de moment, es trobin pocs bolets al Bergued. L'inici de la temporada est sent fluix i, tot i que ha plogut en les darreres setmanes, de moment els boletaires s'estan fent esperar. Aix suposa una prdua de negoci per alguns sectors, com és el cas de la restauració. Ho noten sobretot entre setmana i a l'hora dels esmorzars, ja que els boletaires solen fer bons pats abans de sortir al bosc. Malgrat tot, el sector confia que la situació canvi en unes setmanes i saben que un inici dolent no forosament vol dir una mala temporada. Tot i aix, asseguren que cal desestacionalitzar el bolet per tal de convertir-lo en un reclam turístic durant tot l'any. Segons ha explicat a l'ACN la Remei Escolies, propietria del restaurant Els Roures de Castellar del Riu, hi ha bolets que es poden conservar durant l'any i, per tant, es pot trobar a les cartes dels restaurants fora de temporada. Des del sector comercial, també són conscients d'aquesta oportunitat i asseguren que la comarca encara no ha sabut treure prou profit del bolet. "Molta gent encara té el concepte del Bergued com a zona de pas i hi ha pocs boletaires que aprofitin per quedar-se uns dies a la comarca i visitar molts dels seus encants", ha explicat a l'ACN el president de Berga Comercial, Xavier Orcajo.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés