Berga rep un milió d'euros de la Diputació de Barcelona per modernitzar el polígon industrial de La Valldan

Agencia Catalana de Noticias
ACN
Publicado 14/6/2018 18:57:44CET

El consistori vol millorar les infraestructures i el serveis del polígon construït durant els anys setanta

ACN

Berga.-L'Ajuntament de Berga ha obtingut una subvenció d'un milió d'euros de la Diputació de Barcelona per l'adequació i modernització del polígon industrial de La Valldan. Els diners obtinguts formen part del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 i té l'objectiu de millorar la qualitat dels polígons de la demarcació de Barcelona a través d'inversions d'alt impacte adreçades a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades. L'Ajuntament de Berga va presentar un avantprojecte que inclou 9 actuacions que serviran per impulsar la millora de les infraestructures i els serveis del polígon construït durant els anys 70 del segle passat per part de l'Institut Nacional d'Urbanització (INUR), una institució vinculada al Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme de Madrid.

El consistori berguedà va sol·licitar una ajuda de poc més d'un milió d'euros i la subvenció rebuda es fraccionarà en tres períodes corresponents als exercicis 2018, 2019 i 2020. Alguns dels projectes que es faran amb els diners de la Diputació de Barcelona són el desplegament de la xarxa d'aigua calenta; el soterrament de la fibra òptica; l'adequació dels vials d'accés de vianants al polígon; millores a la calçada; la creació d'aparcament al carrer Germans Farguell o la instal·lació de panells informatius amb el plànol i el directori d'empreses i carrers del polígon. El regidor d'Urbanisme de l’Ajuntament de Berga, Oriol Camps, ha valorat "la solidesa del projecte avalada pel resultat del procés de concurrència competitiva que situa el projecte entre els cinc millors de la demarcació de Barcelona per davant d'altres projectes de territoris amb una tradició industrial destacada" i ha matisat que "els diners de la concessió representen al voltant d'un 20% de la inversió necessària que caldria realitzar al polígon per portar a terme l'actualització de la totalitat de les instal·lacions i serveis d'aquesta zona industrial".

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.