Publicado 6/2/2019 19:21:39 +01:00CET

Bargalló reconeix que Ensenyament no va comunicar el cas del professor de Cabra del Camp als Mossos d'Esquadra

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El conseller replica l'arquebisbe de Tarragona que "qualsevol fet que signifiqui una agressió a un menor és un fet greu"

ACN

Barcelona.-El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha reconegut que el departament va rebre per escrit els indicis d'abusos sexuals del sacerdot i professor de l'escola de Cabra del Camp, Josep Maria Font, per que no va comunicar-ho als Mossos d'Esquadra. "Estem recopilant totes les dades del passat, ho estem analitzant, all que es va fer bé o que es va fer no bé i el que en aquell moment deien els protocols", ha exposat el conseller. Ha volgut donar un missatge de "tolerncia zero, absoluta, sobre qualsevol cas d'assetjament, abús o agressió cap a un menor en una escola". Ha assegurat que aquest mateix dimecres s'ha insistit als directors de serveis territorials que posin en coneixement dels Mossos i la Fiscalia de Menors "qualsevol indici" d'abusos. Sobre les declaracions de l'Arquebisbe de Tarragona, Bargalló ha dit que "qualsevol fet que passi en un centre escolar i que signifiqui una agressió a un menor és un fet greu".

També ha estat preguntat per la sentncia que absol un professor que s'enfrontava a 55 anys de presó per abusar d'una alumna menor d'edat a Caldes de Malavella, per que carrega contra la inspecció educativa per no haver actuat amb més contundncia pels missatges pujats de to que li enviava a la denunciant. Bargalló ha dit que els serveis jurídics del Departament estan analitzant la sentncia i que "segurament" permetr "millorar alguns dels protocols"."Pel que fa als casos del passat que han anat apareixent i els que puguin aparixer, ens posem a disposició dels menors en el seu moment agredits, de les famílies i les autoritats judicials per aportar aquella informació que tinguem", ha indicat Bargalló. Ha explicat que si es detecta que l'administració no s'ha actuat correctament en algun moment s'obrir "l'expedient corresponent". També ha fet una crida a les famílies a denunciar casos "del passat" al Departament. Pel que fa als actuals protocols d'actuació davant aquests casos, ha dit que "són correctes" per que "en la seva aplicació es poden donar casos en que es vegi que cal ampliar-los" i en aquest sentit "son oberts i dinmics" i els canviaran "constantment".