Publicado 6/2/2019 14:30:19 +01:00CET

Barcelona se situa per primera vegada entre les 30 grans ciutats tecnolgiques del món

La capital entra a la posició 21 del rnquing elaborat per la consultora Savills i treu bons resultats en benestar i mobilitat

ACN

Barcelona.-Barcelona se situa per primera vegada entre les principals ciutats tecnolgiques del món, segons un estudi de la consultora immobiliria internacional Savills que identifica els trenta grans centres d'innovació global. La capital catalana s'ha fet amb la posició 21 d'un rnquing encapalat per Nova York, San Francisco, Londres, Amsterdam i Boston. L'informe analitza parmetres que atreuen inversions TIC a les ciutats com ara les infraestructures, l'entorn empresarial, l'estil de vida, el cotreball, la despesa d'allotjament o la mobilitat. De les ciutats analitzades, Savillls considera que Barcelona és la tercera millor ciutat en dinamisme i benestar la cinquena amb una infraestructura de transport orientada a afavorir la mobilitat, citant específicament el sistema de bicis compartides.

Així doncs segons Savills, Barcelona és una de les ciutats més ben posicionades en l'apartat de benestar i dinamisme, ocupant la tercera posició i només superada per Londres i Berlín, en primer i segon lloc, respectivament. La percepció de la capital catalana com una ciutat dinmica, abanderada del benestar i qualitat de vida en termes de salut, medi ambient i d'oferta cultural són alguns dels factors que han perms que la ciutat destaqui en aquest llistat."Barcelona ha sabut reinventar-se en els últims anys i posicionar-se com un centre de referncia pel sector tecnolgic del sud d'Europa", ha assegurat en un comunicat la presidenta i consellera delegada de Savills, Anna Gener. Aquesta atracció per part de grups estrangers a la ciutat s'est tradunt en noves inversions que també dinamitzen el teixit empresarial local, asseguren des de la consultora.A més, l'estudi valora la infraestructura de transport de Barcelona, posant l'accent en la introducció de la tecnologia en el Bicing, el sistema de bicis compartides. Una estructura que, a més, permet "el desplaament gil" per l'rea metropolitana permetent als seus residents viatges més curts, un accés més fcil dels serveis i un millor equilibri entre la vida laboral i personal.Per la consultora, Barcelona compta amb un altre avantatge respecte als altres pols tecnolgics de referncia del món perqu compta amb uns costos econmics associats al sector immobiliari, que es reflecteix sobretot en l'allotjament i el cotreball. Per aix, l'estudi concedeix a la capital catalana la setena posició en l'apartat relatiu als costos immobiliaris al tenir en compte que el preu d'un lloguer és de 250 dlars a la setmana, per sota dels 350 dlars de mitjana que registren les altres ciutats de la classificació i lluny dels 720 dlars als quals arriba Sant Francisco.Per últim, Savills també remarca que la ciutat comtal compti amb 433.400 persones amb un lloc de treball lligat a l'mbit financer i de negocis, una xifra que inferior als 1,1 milions del total de ciutats que integren l'estudi. Amb tot, la consultora recorda que si s'analitza l'ecosistema tecnolgic de la ciutat, Barcelona se situaria en la posició 26, amb una inversió anual de 1.400 milions de dlars en 'venture capital', aportacions a empreses que es trobin en una fase inicial de desenvolupament.