Publicado 6/2/2019 14:30:19CET

Barcelona se situa per primera vegada entre les 30 grans ciutats tecnològiques del món

La capital entra a la posició 21 del rànquing elaborat per la consultora Savills i treu bons resultats en benestar i mobilitat

ACN

Barcelona.-Barcelona se situa per primera vegada entre les principals ciutats tecnològiques del món, segons un estudi de la consultora immobiliària internacional Savills que identifica els trenta grans centres d'innovació global. La capital catalana s'ha fet amb la posició 21 d'un rànquing encapçalat per Nova York, San Francisco, Londres, Amsterdam i Boston. L'informe analitza paràmetres que atreuen inversions TIC a les ciutats com ara les infraestructures, l'entorn empresarial, l'estil de vida, el cotreball, la despesa d'allotjament o la mobilitat. De les ciutats analitzades, Savillls considera que Barcelona és la tercera millor ciutat en dinamisme i benestar la cinquena amb una infraestructura de transport orientada a afavorir la mobilitat, citant específicament el sistema de bicis compartides.

Així doncs segons Savills, Barcelona és una de les ciutats més ben posicionades en l'apartat de benestar i dinamisme, ocupant la tercera posició i només superada per Londres i Berlín, en primer i segon lloc, respectivament. La percepció de la capital catalana com una ciutat dinàmica, abanderada del benestar i qualitat de vida en termes de salut, medi ambient i d'oferta cultural són alguns dels factors que han permès que la ciutat destaqui en aquest llistat."Barcelona ha sabut reinventar-se en els últims anys i posicionar-se com un centre de referència pel sector tecnològic del sud d'Europa", ha assegurat en un comunicat la presidenta i consellera delegada de Savills, Anna Gener. Aquesta atracció per part de grups estrangers a la ciutat s'està traduïnt en noves inversions que també dinamitzen el teixit empresarial local, asseguren des de la consultora.A més, l'estudi valora la infraestructura de transport de Barcelona, posant l'accent en la introducció de la tecnologia en el Bicing, el sistema de bicis compartides. Una estructura que, a més, permet "el desplaçament àgil" per l'àrea metropolitana permetent als seus residents viatges més curts, un accés més fàcil dels serveis i un millor equilibri entre la vida laboral i personal.Per la consultora, Barcelona compta amb un altre avantatge respecte als altres pols tecnològics de referència del món perquè compta amb uns costos econòmics associats al sector immobiliari, que es reflecteix sobretot en l'allotjament i el cotreball. Per això, l'estudi concedeix a la capital catalana la setena posició en l'apartat relatiu als costos immobiliaris al tenir en compte que el preu d'un lloguer és de 250 dòlars a la setmana, per sota dels 350 dòlars de mitjana que registren les altres ciutats de la classificació i lluny dels 720 dòlars als quals arriba Sant Francisco.Per últim, Savills també remarca que la ciutat comtal compti amb 433.400 persones amb un lloc de treball lligat a l'àmbit financer i de negocis, una xifra que inferior als 1,1 milions del total de ciutats que integren l'estudi. Amb tot, la consultora recorda que si s'analitza l'ecosistema tecnològic de la ciutat, Barcelona se situaria en la posició 26, amb una inversió anual de 1.400 milions de dòlars en 'venture capital', aportacions a empreses que es trobin en una fase inicial de desenvolupament.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.