Publicado 17/1/2019 12:09:56 +01:00CET

Barcelona reservar 8 solars per promoure més de 512 habitatges i equipaments públics

L'ajuntament ha modificat el Pla General Metropolit per requalificar terrenys a Grcia, Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuc i Horta-Guinardó

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una modificació del Pla General Metropolit per activar 8 solars i generar sl amb l'objectiu d'ampliar el futur parc d'habitatges dotacionals públics de la ciutat. Amb aquests solars, 2 a Grcia, 2 a Ciutat Vella, dos a l'Eixample, un a Sants-Montjuc i un a Horta-Guinardó es podran promoure un total de 512 habitatges a més de reservar espai per a equipaments públics a les plantes baixes dels edificis. La tipologia dels equipaments es decidiran en funció de les necessitats de cada barri per donar resposta a les demandes dels vens.

En concret, el planejament proposa incorporar els solars al sistema dhabitatge, que també inclou la previsió dequipament en les plantes baixes. El trmit se sustenta en el fet que la llei permet destinar a habitatge dotacional un mxim del 5% dels sls qualificats com a equipament públic local. Comptant els sls que activa aquesta MPGM, les actuacions executades o previstes en el planejament vigent representen aproximadament només el 2,81% daquests solars.Per localitzar els solars, s'ha valorat l'emplaament concret en cada cas i s'ha tingut en compte la seva bona accessibilitat, que tinguin característiques idnies per a l'ús d'habitatge i que disposin dels serveis i equipaments necessaris. També s'ha tingut en compte la seva ubicació en entorns amb molt poc habitatge i molta demanda, per contribuir a la cohesió social de l'entorn. Entre tots els terrenys, hih a propietat privada i propietat pública. Els sls de l'avinguda del Parallel, 100 i 102B i el de l'avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya, 31-35 són privats, mentre que el solar de la Gran Via i Npols, també és privada la part de la parcella del carrer Npols. En aquests casos, l'Ajuntament dur a terme els trmits necessaris per adquirir-los. La resta de solars són propietat de l'Ajuntament o d'altres administracions públics, excepte el de Via Laietana 8-10.La modificació del pla s'ha aprovat amb els vots a favor del govern municipal, el grup demcrata, ERC, la CUP i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé, i amb les abstencions de Cs, PSC i PP. Ara, entrar en període d'exposició pública i després s'haur d'aprovar provisionalment al plenari municipal. L'aprovació definitiva ser a la Subcomissió d'Urbanisme de Barcelona, rgan de la Generalitat.