Publicado 12/9/2019 14:45:53 +02:00CET

Barcelona requisa patinets de lloguer compartit mal aparcats després d'imposar 1.500 multes en menys d'un mes

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Els 17 vehicles retirats són propietat de les empreses Reby i Bird, les úniques que no han complert la promesa de retardar la seva arribada fins que la ciutat disposi d'una normativa

ACN

Barcelona.-Barcelona ha decidit fer "un pas més" i requisar els patinets de lloguer compartit mal aparcats al carrer, ha explicat la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament, Rosa Alarcón. Un dispositiu de la Guàrdia Urbana va treure aquest dimarts tots els vehicles que va trobar aturats a l'espai públic. En total, es van decomissar 17 vehicles de les empreses Reby i Bird. L'actuació es va produir després que aquestes companyies rebessin 1.500 multes de 100 euros des del 16 d'agost, és a dir, en menys d'un mes. En una roda de premsa, Alarcón ha explicat que hi ha 25 empreses de patinets –Reby i Bird incloses– que van prometre retardar la seva implementació a Barcelona fins que l'Ajuntament disposés d'una regulació específica per l'ús dels patinets a Barcelona, una ordenança que s'espera tenir enllestida a l'abril.

En la mateixa actuació, agents del cos policial també van retirar 16 cadires de rodes elèctriques compartides de l'empresa Looper, un mode de mobilitat que l'Ajuntament no permetrà "mai", ha assegurat Alarcón, que ha puntualitzat que aquests vehicles han de ser d'ús "exclusiu" de les persones amb mobilitat reduïda.