Actualizado 31/03/2017 08:24 CET

Barcelona obre la porta a municipalitzar el servei d'aigua i fer-ne una "gestió directa i integral"

La iniciativa rep el suport de BComú, PSC, ERC i la CUP, el vot contrari de CiU, i l'abstenció de C's i PPC

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha obert la porta aquest divendres a la municipalització del servei d'aigua a la ciutat. Una proposició al respecte, presentada per Barcelona en Comú i el PSC al ple, ha aconseguit aprovar-se suport de BComú, PSC, ERC i la CUP, el vot contrari de CiU, i l'abstenció de PPC i C's. El text aprovat, concretament, parla "d'obrir una línia de treball en el marc de l'Ajuntament envers la gestió pública directa i integral del cicle de l'aigua, inclòs el subministrament domiciliari, valorant sempre la seva oportunitat, pertinència i viabilitat tècnica, econòmica, social i ambiental". De la mateixa manera, s'ha acordat dotar pressupostàriament les feines per "elaborar els informes tècnics i\/o jurídics necessaris" i poder "incloure un pla de treball i una anàlisi específica per a promoure noves formes de funcionament" en aquest procés de possible municipalització de l'aigua.

Al mateix ple d'aquest divendres també s'ha aprovat una proposició de la CUP en un sentit molt semblant. En aquest cas, el text aprovat parla d'obrir "mecanismes de participació, i si s'escau un grup d'estudi, en el termini d'un mes per la gestió totalment pública i directa del servei de subministrament domiciliari de l'aigua". La iniciativa dels anticapitalistes també parla de "fixar un calendari per desenvolupar el procés de recuperació de la gestió de l'aigua, assumint-ne la gestió municipal, mancomunada o metropolitana". Aquesta proposició ha rebut el suport també de BComú, d'ERC i la CUP. CiU, PPC i C's s'hi han oposat, i el PSC s'ha abstingut assegurant que el text de la CUP "pressuposa el resultat d'un estudi que encara no s'ha fet".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés