Publicado 11/6/2019 15:06:41CET

Barcelona lidera el creixement d'emprenedors a Catalunya amb la xifra més alta dels últims dotze anys

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La taxa d'activitat emprenedora catalana és del 8,13%, per sobre de la mitjana espanyola, del 6,39% i de l'europea, del 8%

ACN

Barcelona.-Barcelona ha liderat el creixement dels índexs d'emprenedors a Catalunya durant el 2018 i ha aconseguit les xifres més altes dels últims dotze exercicis, segons un l'informe del Global Entrepreunership Monitor (GEM) presentat aquest dimarts pel Departament d'Empresa i la Diputació de Barcelona. En total, la taxa d'activitat emprenedora a Catalunya va créixer un 0,1% en relació al 2017 i es va situar en el 8,13%, per sobre de la mitjana espanyola, que es va quedar en el 6,39% i de l'europea, en el 8%. En el cas de la demarcació de Barcelona, aquesta dada s'eleva fins al 8,13%, uns nivells que no es registraven des del 2006. Els resultats formen part d'una enquesta a 49 països amb una mostra de 2.000 persones a Catalunya.

Uns indicadors, que, pel secretari d'Empresa de la Generalitat, Joaquim Ferrer, i per la diputada en funcions de la Diputació Sònia Recasens són una mostra de la recuperació econòmica i de la tendència creixent a emprendre "per oportunitat" i no per necessitat. Pel que fa a les dones emprenedores, la taxa femenina se situa en un 7,7% a Catalunya i un 7,9% a Barcelona, un creixement "extraordinari" que duplica les dades del 2013, segons ha dit Recasens.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  Els agricultors de Lleida temen els danys de la primera gelada de fruiteres de la campanya

 3. 3

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors

 4. 4

  Coronavirus.- Usuaris d'impressores 3D s'ofereixen per fabricar material de protecció a Badalona

 5. 5

  Coronavirus.- Badalona habilita un telèfon per atendre problemes de convivència veïnal