Publicado 24/7/2019 14:24:42 +02:00CET

Barcelona insisteix que no farà "cap pas enrere" en la lluita contra la contaminació davant les alertes de Brussel·les

El govern de Colau atribueix la possible denúncia a l'Estat a la voluntat de l'Ajuntament de Madrid de revertir Madrid Central

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha insistit aquest dimecres que no farà "cap pas enrere" en la lluita contra la contaminació davant la possibilitat que la Comissió Europea porti l'Estat al Tribunal de Justícia Europea per incomplir la legislació comunitària sobre qualitat de l'aire perquè Barcelona, Madrid i el Prat de Llobregat excedeixen els nivells de diòxid de nitrogen que estableix la normativa comunitària. Ho ha dit la tinenta d'alcaldia d'Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, que ha atribuït les alertes de Brussel·les a l'Estat a la voluntat de l'Ajuntament de Madrid de revertir Madrid Central. Sanz ha afirmat que entén la resposta "ferma" de Brussel·les i ha fet una crida a l'Estat a fer front als alts nivells de contaminació que provoquen el port i l'aeroport.

Segons Sanz, la lluita contra la contaminació hauria de ser una "prioritat d'Estat" i el govern espanyol hauria de legislar per obligar les ciutats a reduir la contaminació. La tinenta d'alcaldia d'Ecologia i Mobilitat ha subratllat que Brussel·les ja va avalar el veto a la ciutat dels cotxes més contaminants que entrarà en vigor l'1 de gener i ha reiterat que estudien altres mesures complementàries, com el peatge urbà.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 2. 2

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 3. 3

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 4. 4

  Nissan revela el dijous el seu pla de reestructuració amb el futur de la planta de Barcelona

 5. 5

  Generalitat i Govern central tenen converses "fluïdes" sobre l'encaix de l'ingrés vital i la RGC