Publicado 11/10/2020 13:18CET

Barcelona destina 35 MEUR per la regeneració urbana de Trinitat Vella del 2022 al 2030

Es rehabilitaran edificis, s'instal·laran plaques fotovoltaiques i es reurbanitzarà l'espai públic

ACN

Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat l'àmbit d'actuació del programa de regeneració urbana de Trinitat Vella, que suposarà una inversió de 35 milions d'euros entre 2022 i 2030 per rehabilitar edificis residencials, fomentar la generació d'energia verda amb plaques fotovoltaiques i reurbanitzar l'espai públic. El consistori preveu que els treballs suposin "una transformació profunda de la meitat nord del barri de la Trinitat Vella", entre els carrers de Via de Barcino, de Vicenç Montal, del Pare Pérez del Pulgar, de la Foradada i de la Mare de Déu de Lorda. L'espai inclou 75 edificis que tenen una mitjana de més de 45 anys i que agrupen 464 habitatges i 50 locals comercials.

Es faran treballs de reurbanització, amb noves seccions, la millora del paviment, més verd i el soterrament del cablejat de les façanes. També es reurbanitzarà la franja verda entre el barri i el nus de la Trinitat perquè esdevingui un espai de passejada segur, ben il·luminat i que permeti la pràctica de l'esport.El govern municipal preveu destinar 35 milions d'euros al paquet de mesures, que es concretaran amb la inversió de 21,6 milions per la rehabilitació d'edificis, 450.000 euros per les plaques fotovoltaiques i 6,1 milions per la reurbanització de l'espai públic, una part finançada amb els fons europeu Feder.El consistori ha informat que ja ha notificat als residents que es poden acollir al projecte. A partir d’ara treballarà amb les comunitats de veïns per concretar convenis per a la rehabilitació dels edificis. L’Ajuntament aportarà una part de finançament públic, i acordarà amb els propietaris les seves aportacions al cost integral de la rehabilitació en funció del seu percentatge de propietat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés