Publicado 08/02/2019 17:18CET

Barcelona demana canviar la llei estatal de ports per donar més pes als ajuntaments en la gestió dels espais litorals

Janet Sanz defensa que es modifiquin cinc articles perqu els ens locals tinguin més poder de decisió

ACN

Barcelona.-La tinenta dalcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha reclamat aquest divendres que es modifiqui la Llei estatal de Ports i de la Marina Mercant per tal que els ajuntaments puguin tenir més pes en la gestió dels espais litorals. Ho ha fet durant una intervenció en unes jornades a Valncia de debat sobre el valor públic i productiu dels ports histrics i la seva relació amb les ciutats. Sanz ha defensat que cal canviar l'article 30 per donar més rellevncia als ens locals en els rgans de govern de les autoritats porturies, així com els articles 69, 70 i 71 perqu els consistoris siguin part decisiva en la delimitació dels espais i usos portuaris i l'article 56 perqu el criteri dels ajuntaments sigui vinculant a l'hora d'aprovar planejaments urbanístics en mbits portuaris.

Sanz ha apuntat que els ports "són ciutat" i que, per tant, no poden viure d'esquenes al nucli urb. "Barcelona és una ciutat amb port, no a la inversa", ha indicat. Per tal d'aconseguir aquesta integració entre port i ciutat, la tinenta d'alcaldia ha demanat que els espais portuaris puguin ser governats de la mateixa manera que la resta del territori municipal. "Són igualment ciutat, i els governs municipals han de tenir un paper decisiu en la seva governana", ha assenyalat. D'altra banda, la quarta tinenta d'alcaldia ha demanat que la llei inclogui la creació de consorcis interadministratius en els mbits port-ciutat amb governana paritria entre les autoritats porturies i els ajuntaments. També s'ha mostrat favorable a canviar el marc jurídic actual perqu la gestió dels ports histrics i les marines sigui la mateixa que la dels sls urbans.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés