Publicado 2/1/2019 13:15:13 +01:00CET

Barcelona aprova la reurbanització de la Rambla del Raval i de les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí

ACN

Barcelona.-La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte de reurbanització de la Rambla del Raval i les places de Vázquez Montalbán i Salvador Seguí, al barri del Raval. La inversió de la remodelació, que es far sobre una superfície de 19.260 metres quadrats, ser de 1,16 MEUR. Es preveu que les obres comencin al febrer i acabin a l'estiu. El projecte preveu duplicar l'espai de joc infantil, potenciar els espais d'usos polivalents i l'espai verd.

Segons el projecte, la Rambla del Raval tindr una nova centralitat i es convertir en un espai d'estada per als vens. En l'mbit central de la Rambla, es buscar potenciar el carcter de trobada, de plaa i, a la vegada, de crulla. Es trencar la linealitat mitjanant l'eixamplament de la part central a banda i banda i s'eliminaran les barreres transversals.També es construiran quatre parterres que es destinaran a desenvolupar usos juvenils, a crear un nou espai per a jocs infantils i a espai verd. Els espais de parterres que hi ha actualment esdevindran espais d'ús pavimentats. També es reordenaran les terrasses, es canviar la configuració actual de les cadires per agrupar-les i s'installar un lavabo públic autorentable i una font. També es canviar la illuminació de tota la Rambla per incrementar el confort de l'espai també en horari nocturn.Pel que fa als extrems de la Rambla, en la rotonda nord s'anullar el pas de vehicles a la part interior per tal d'aproximar la rotonda a la Rambla. Es far amb la collocació de jardineres que impediran el pas de vehicles. També es modificar la configuració dels passos de vianants i la incorporació de trfic rodat des del carrer Hospital. Es mantindr el funcionament de la rotonda sud com a pas de vehicles i s'ampliar el pas de vinents.Pel que fa a la plaa Vázquez Montalbán, es generaran espais d'ombra, s'afavorir el joc i l'estada de nens i adolescents. Es far un paisatge de muntanyetes de terra per a la plantació d'arbres i es retiraran les jardineres i reubicaran a la rotonda nord de la Rambla. També es collocaran cadires per generar llocs de trobada. Es pintaran jocs sobre el paviment, es construir una pista de bdminton amb pintura a terra i es collocaran taules de ping-pong i fut-toc. A la plaa Salvador Seguí s'ampliar l'espai de jocs i es modificar el carcter dels d'mbit d'estar. Es crear una rea lúdica per a nens de 0 a 12 anys com a espai per a jocs sense límits. També es far un nou parterre amb plantació, es plantar nou arbrat que complementi l'existent i s'ampliaran i renovaran les cadires.