Publicado 17/9/2020 11:33:17 +02:00CET

El Barcelona Air Route Meeting reuneix les companyies de vols intercontinentals per intentar recuperar les rutes

El Comitè de Rutes Aèries també vol transmetre la imatge de la capital catalana com a destinació segura per viatjar

ACN

Barcelona.-El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) ha organitzat aquesta setmana el Barcelona Air Route Meeting, amb l'objectiu d'intentar recuperar les 47 destinacions intercontinentals que l'Aeroport del Prat tenia el 2019 i que s'han deixat de prestar per la situació sanitària. A banda de restaurar la connectivitat, el CDRA –format per Aena, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Barcelona-, també vol transmetre la imatge de la capital catalana i Catalunya com un destí segur per viatjar, fer seguiment de la connectivitat d'Europa i actuar com a finestreta única per les companyies de cara les institucions i entitats competents.

Les reunions virtuals se celebraran entre aquest dilluns i aquest divendres i pretenen "obrir fils de comunicació diàleg" per assegurar la tornada de les companyies a l'Aeroport del Prat "el més aviat possible". Segons assenyala el CDRA en un comunicat, des del principi de la pandèmia s'ha mantingut molt actiu per minimitzar l'afectació de la crisi sanitària en el sector. En aquest sentit, s'ha creat un grup de contingència aeronàutica que ha fet un Pla d'Acció i ha mantingut reunions setmanals per avaluar la situació i prendre mesures per rebaixar l'afectació de la pandèmia. De moment, ja s'ha facilitat el retorn de companyies com Qatar Airways, Etihad, Singapore Airlines i Level, entre d'altres. A banda de les institucions que formen el CDRA, en les reunions també hi han participat l'Agència Catalana de Turisme, Barcelona Turisme, Fira de Barcelona, Port de Barcelona i ACCIÓ.De moment, es mantenen 11 rutesPer ara, els companyies mantenen 11 destinacions intercontinentals des de l'Aeroport del Prat. El CDRA recorda que el trànsit aeri en aquest àmbit és més "sensible a la recuperació" i que les ocupacions encara són molt baixes i destaca que la càrrega també és important per mantenir la viabilitat dels vols.D'altra banda, tenint en compte que algunes companyies estan retallant en aeronaus i rutes, pot ser que algunes destinacions no es recuperin a curt termini. Per això, el CDRA ha explicat que treballarà per prioritzar les rutes amb més demanda i explorar opcions amb altres companyies si algunes no es poden recuperar.L'Aeroport de Barcelona es troba entre els aeròdroms europeus que més moviments ha recuperat durant els mesos d'estiu, segons el CDRA, que apunta que la capital catalana pot recuperar el trànsit amb més força quan no hi hagi tantes restriccions per viatjar.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona