Publicado 3/2/2019 18:00:25CET

Barcelona Activa dona feina a cinc persones cada dia

Més d'un miler d'usuaris han estat inserits a través de l'eina d'intermediació de l'agència

ACN

Barcelona.-El servei Barcelona Activa ha tancat l'any 2018 amb més d'un miler d'insercions laborals a través de l'eina d'intermediació Servei de Gestió al Talent, adreçada a les empreses amb vacants i les persones en situació d’atur de la ciutat. Aquesta xifra, cinc persones que aconsegueixen feina cada dia a través de l'agència, suposa un increment del 3,75% respecte al 2017. A més, mig miler d'usuaris han tingut la seva primera experiència laboral gràcies als convenis en pràctiques. Els tres sectors amb més demanda de feina han estat Comerç (20,4%), Serveis a les empreses (15,2%) i Instal·lacions, rehabilitació i altres serveis vinculats a l'habitatge i l'urbanisme (13,85%).

Es tracta d'insercions directes, és a dir, aquelles que aquest servei de l'Ajuntament de Barcelona fa de manera acompanyada: es rep una oferta, es busquen candidatures, s'envien a les empreses o es convoquen en format de reclutament o "market place", i elles seleccionen el perfil més adequat.El perfil majoritari de les persones contractades ha estat el de dones (51%) amb un nivell d’estudis secundaris (50%) i en edat entre 30-45 anys (38%). Alguns exemples dels diferents perfils professionals són feines com ara auxiliar administratiu\/va, dependent\/a, cap de projecte, informador\/a sociocultural, personal d’atenció al client, tècnic\/a d’educació, Arquitecte\/a tècnic\/a o Director\/a de Comunicació, entre d’altres.El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha explicat que es procura garantir que l'ocupació sigui "de qualitat" i que, per això, les ofertes de l'agència preveuen "un salari d'almenys 1.000 euros de sou i 6 mesos de durada". A més, ha recordat que "a l'inici del mandat hi havia a Barcelona 100.000 persones aturades i que el 2018 es va tancar amb menys de 70.000".A banda, a través dels seus programes ocupacionals, Barcelona Activa ha atès prop de 25.000 persones en el 2018 a les que ha ajudat a reorientar les seves carreres professionals i a trobar feina, per tant, mitjançant formacions i assessoraments impulsa altres insercions de forma indirecta. D’aquestes, més de 4.000 han format part de programes d’ocupació, la meitat de les quals troben feina durant el programa o en finalitzar-lo.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.