Publicado 09/10/2019 19:18CET

Badalona crea una comissió per modernitzar i descentralitzar l'Ajuntament

La iniciativa neix d'una proposta de JxC, ERC Avancem-MES i GBeC, que consideren que hi ha un "collapse municipal"

ACN

Badalona.-L'Ajuntament de Badalona posa en marxa aquest divendres 11 d'octubre la Comissió d'Estudi per a la Modernització i Descentralització Municipal proposada per Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comú. Els grups asseguren que hi ha un "collapse municipal", denuncien la lentitud i la ineficcia del consistori i consideren que la modernització de la gestió municipal "s'ha convertit en una urgncia". Entre els set punts que s'han marcat per dur a terme aquesta renovació hi ha "agilitzar i simplificar" la relació entre la ciutadania i l'Ajuntament, potenciar l'administració electrnica i estudiar la possibilitat de declarar Badalona com a gran ciutat.

Junts per Catalunya, ERC Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comuns denuncien la lentitud i ineficcia del consistori en respondre les necessitats dels vens i asseguren que cal prendre decisions i modernitzar lAjuntament per tal descoltar a la ciutadania. Els grups municipals posen en evidncia fets com la falta datenció a famílies en situació de risc o la manca de gestió de plagues en edificis públics i asseguren que actualment hi ha un buit insostenible en el compliment de les tasques bsiques del consistori.Algunes de les crítiques que han etzibat els partits es basen en lenvelliment i la falta de tecnificació de la institució i diuen que aix es deu a un problema de selecció personal que, asseguren, que a es duu a terme per endoll i no pas per qualificació tcnica.El supervit de 47 milions deuros és, pels grups mencionats, el resultat i lexemple de la mala gestió municipal i remarquen que és necessari laccés de professionals amb més capacitat a les places públiques. Un dels punts principals de la proposta es basa en promoure la descentralització i la participació ciutadana i lobjectiu és que aquesta comissió serveixi per abordar debats com la possible gestió administrativa per districtes o la municipalització de serveis públics. Dins dels set punts que han proposat perqu desenvolupi la comissió que es posar en marxa aquest divendres, hi ha lobertura dun observatori de la ciutat per poder treballar amb indicadors actualitzats, lelaboració dun pla de recursos humans per ajustar lorganigrama municipal i lactivació dun pla de participació i atenció ciutadana.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés