Publicado 12/4/2019 16:51:55 +02:00CET

Augmenta el preu del porc a Mercolleida arran de l'afectació de la pesta porcina africana a la Xina

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La llotja lleidatana crea una comissió per elaborar el Pla estratgic que permeti reafirmar el seu lideratge en el mercat agroalimentari

ACN

Lleida.-El preu del porc referenciat a Mercolleida registra des de fa setmanes un increment considerable, de més de 32 cntims. La cotització ha passat dels 1,036 euros\/quilo, que tenia a principis de febrer, als actuals 1,36 euros\/quilo. L'increment es deu a l'afectació de la pesta porcina africana a la Xina i la incidncia que est tenint en el mercat porcí mundial. Des del consell d'administració de Mercolleida han destacat que la informació detallada que ofereix la llotja ha tingut una repercussió positiva en els operadors del mercat porcí estatal. Segons l'informe, es parla d'una reducció del 20% d'efectius a la Xina o més, fet que ha repercutit en un increment del preu del porc en viu al mercat d'arreu.

El consell d'administració també ha informat que Mercolleida elaborar un pla estratgic que permeti l'entitat consolidar-se i reafirmar el seu lideratge en el mercat agroalimentari en l'mbit estatal i internacional. En aquest sentit, ha aprovat la redacció d'aquest pla i ha creat una comissió per tirar-lo endavant, formada pels consellers Rossend Saltiveri, Ramon Armengol i Josep Presseguer, els dos darrers, incorporats recentment.El document inclour un estudi comparatiu dels mercats de preus del sector per saber quin és el posicionament actual, així com els resultats i l'experincia assolida fins ara. L'anlisi de les oportunitats i els reptes determinar les vies a seguir.Un dels punts que es formularan és la sinergia amb altres entitats que operen en la promoció econmica, especialment dels sectors agroalimentaris, com pot ser GlobaLleida, el Parc Científic i Tecnolgic Agroalimentari, la Universitat de Lleida o la Generalitat. Entre altres, també es plantejar la possibilitat de nous servies o sectors d'activitat o la possibilitat de girar el focus envers alguns mercats globals.En la reunió del consell d'administració també s'ha informat que Mercolleida va participar recentment en una jornada organitzada pel departament d'Economia Aplicada de la Universitat de Lleida, amb el títol 'L'impacte del Brxit en l'economia lleidatana'. En aquest marc, es va concloure que de produir-se el Brxit, la incidncia seria "lleu" ats que "les exportacions espanyoles al Regne Unit representen un 3% del seu total i que els problemes en el sector porcí serien de caire burocrtic; logístic i de competncia americana".