Publicado 1/4/2019 13:09:49 +02:00CET

Arrenca a Mollerussa la 35ena edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil amb l'aigua com a eix temtic

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La nova consellera de Cultura, Maringela Vilallonga ha presidit l'acte d'obertura del certamen, que reuneix 5.000 llibres

ACN

Mollerussa.-La 35ena edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya ha obert portes aquest dilluns al matí al Teatre l'Amistat de Mollerussa. Enguany l'aigua és el fil conductor del certamen a través d'una exposició monogrfica i també de bona part de la decoració dels diferents espais. Promogut pel Consell Catal del Llibre Infantil i Juvenil (CliJCAT), el Saló reuneix més de 5.000 llibres que infants i joves podran tocar i remenar fins al proper 14 d'abril. La nova consellera de Cultura, Maringela Vilallonga, ha inaugurat la mostra i ha destacat la importncia pel foment de la lectura que els infants i els joves estiguin 'en contacte' amb els llibres així com també amb els escriptors i illustradors.

En un dels seus primers actes com a consellera de Cultura després de substituir Laura Borrs, Maringela Vilallonga, ha destacat el 'llarg recorregut' del Saló del Llibre Infantil i Juvenil amb 35 anys de trajectria, 17 dels quals a Mollerussa. Segons la consellera, aquesta literatura és 'la base de tot' i 'comenar per la base sempre és important'. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha qualificat el certamen com un 'saló de país únic' que fa que la ciutat sigui la capital de la literatura infantil i juvenil durant 15 dies. En aquest sentit, ha apostat novament per continuar sent seu del Saló per tal de ser un 'aliat d'xit' per continuar fent arribar la cultura als més petits.El Saló concentrar una trentena d'activitats complementria entre presentacions de llibres, sessions de contacontes i espectacles així com dues trobades professionals, una del sector de l'educació i un altra de l'mbit bibliotecari, que precisament ha tingut lloc aquest dilluns coincidint amb la inauguració. A la trobada s'han debatut nous formats per organitzar les visites d'autors a les biblioteques.A banda de l'exposició monogrfica 'L'aigua', el saló compta amb sis mostres més entre les que destaca 'La inclusió és un art' sota la idea i coordinació dels illustradors Gusti, Isma i Inge Nouws, els caps pensants del mural que es troba a l'entrada del Saló i que ha estat confeccionat amb l'ajuda de voluntaris de l'entitat de Sant Cugat Windown que treballa amb persones amb Síndrome de Down i també d'Acudam de Mollerussa. La illustració ser protagonista al Saló en la mostra 'Dones d'aigua', coordinada per Ignasi Blanch i Jan Barceló amb una trentena d'il3lsutradors que presenten la seva particular mirada sobre les 'Dones d'Aigua'.'Lo Parrot, el Bandoler'Una de les novetats locals d'aquesta edició és la mostra d'illustracions del llibre 'Lo Parrot, el Bandoler', obra de l'artista mollerussenca Carme Maria Martín, del llibre editat conjuntament entre el Casal Popular l'Arreu i l'Ajuntament de Mollerussa escrit per Txell Giné. Aquest conte illustrat es presentar el dissabte que ve 6 d'abril en el marc del saló. Narra la llegenda del bandoler lo Parrot de Mollerussa, que també era l'alcalde l'any 1846, i que actuava a través d'una xarxa de túnels subterranis que li permetien anar d'una banda a l'altra del municipi sense ser vist.Visites escolarsAmb l'obertura del Saló comencen les visites escolars que tenen lloc els dies entre setmana al matí. Prop de 3.000 alumnes s'han inscrit per dur a terme aquestes visites guiades que inclouen la trobada amb algun dels set autors que hi participen enguany i que són els illustradors Gusti i Cristina Losantos, autora del cartell d'enguany, així com els escriptors Pep Molist, Alegria Juli, Muriel Villanueva, Jordi Folk i Ivan Ledesma. A més, també es fan sessions de contes per acollir les visites guiades de l'alumnat de les escoles bressol i d'educació infantil de P-3 a P-5 amb Santi Rovira, Glria Arrufat i la companyia 'Fes-t'ho com vulguis'.