Publicado 23/5/2019 14:07:05 +02:00CET

Aragonès diu que el TS i el Congrés es "passen la pilota" sobre la suspensió dels diputats presos perquè és una "anomalia democràtic

El vicepresident del Govern torna a demanar "una negociació política" per resoldre el conflicte català

ACN

Santa Perpètua de Mogoda.-El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, considera que el Tribunal Suprem (TS) i la mesa del Congrés s'estan "passant la pilota" sobre la decisió de suspendre els diputats presos perquè "és una anomalia democràtica". Aragonès adverteix que l'alt tribunal sap que aquesta és una "qüestió polèmica que provoca una contradicció entre les seves decisions i la voluntat democràtica" i adverteix que el passat 28 d'abril la ciutadania de Catalunya "va votar, el resultat va ser clar i això s'ha de respectar". El vicepresident ho ha dit en una visita a la seu del cos d'Agents Rurals a Torreferrussa, on ha tornat a demanar una "solució política" pel conflicte català. Tot plegat després de conèixer la notícia que el TS ha emès un ofici en què reitera que aquesta qüestió s'ha de resoldre a través de l'article 21 del reglament de la cambra baixa.

Pere Aragonès ha denunciat que "es puguin suspendre els resultats d'unes eleccions democràtiques" i ha assenyalat que "no es pot acceptar amb normalitat". L'ofici que el president de la Sala Penal del TS, Manuel Marchena, ha fet públic aquest dijous diu que és "inviable" elaborar l'informe que els sol·licitava la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que volia que el tribunal fes aclariments sobre si es podia suspendre els diputats empresonats a través de la via del 384 bis. La presidenta del Congrés va enviar l'escrit al Suprem a títol individual i abans de reunir la Mesa per primera vegada. L'escrit va arribar al tribunal dimecres al matí i, vint-i-quatre hores més tard, el tribunal l'ha contestant tornant a Batet la decisió sobre la suspensió dels diputats presos. Batet argumentava dimecres que creia que estava "força clar que la funció jurisdiccional correspon al Poder Judicial, que és qui ha determinat fins ara en quina situació queden les persones que estan en presó preventiva".