Publicado 31/07/2019 19:06CET

Aprovat inicialment el planejament del Centre direccional de Cerdanyola del Valls

S'hi preveuen més de 5.300 habitatges, dels quals 2.534 seran amb protecció oficial

ACN

Cerdanyola del Valls.-La Comissió territorial d'urbanisme de l'mbit Metropolit de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dimecres el Pla director urbanístic (PDU) del Centre direccional de Cerdanyola del Valls. Es tracta d'un sector ja previst al Pla general metropolit (PGM) del 1976 com una nova centralitat metropolitana, amb una superfície de més de 407 hectrees. Actualment acull equipaments com el Sincrotró Alba, tres centres de protecció de dades o les seus de les empreses Sener, Stradivarius i Natura Bissé, així com un edifici de 24 habitatges amb protecció oficial. Ara s'hi preveu la construcció de més de 5.300 habitatges, dels quals 2.534 seran amb protecció oficial, a banda d'activitat econmica i espais verds.

La superfície comercial s'ha redut "considerablement" respecte al PDU anterior, segons se subratlla des del Departament de Territori i Sostenibilitat, i se situa al costat de l'estació d'Adif i als baixos dels edificis d'habitatges dels carrers principals. Pel que fa a les zones d'activitat econmica, amb 1,5 milions de metres quadrats de sostre, es reorganitzen dins l'mbit per disposar-les en illes de grandria mitjana en comptes d'en macroilles. El Pla preveu un sistema d'espais lliures de 178 hectrees, incloent els espais fluvials, amb diferents escales, diferenciant el parc-corredor de Can Fatjó, d'importncia metropolitana, de la xarxa d'espais verds mitjans entre Can Fatjó i Can Planes. D'altra banda, es dissenya una xarxa viria amb quatre vies longitudinals i cinc transversals per garantir la continutat amb les trames urbanes existents i la mobilitat dins la nova ciutat. Pel que fa a la mobilitat, el PDU preveu la millora dels accessos a la B-30 i a la C-58, noves connexions amb transport públic mitjanant un carril bus segregat, un possible ramal de la línia d'FGC que es connectar al Parc amb dues estacions, i línies d'autobús per a una bona comunicació amb la ciutat. La futura avinguda dels Gorgs\/Magrans, a més, redueix la seva amplada dels 70 als 50 o 45 metres, en funció de la zona, per dotar-la d'un carcter més urb.El PDU ha estat sotms a un procés de participació ciutadana, que ha servit per recopilar la posició del territori, i ara, un cop aprovat inicialment, s'exposar a informació pública durant 45 dies.

el més llegit

 1. 1

  Els Bombers treballen en l'extinció d'un incendi en una empresa que fabrica ampolles a Castellar del Vallès

 2. 2

  Martorell aprova ajuts directes i immediats de 1.500 euros a bars, restaurants i centres d'estètica

 3. 3

  Barcelona impulsa 212 habitatges prefabricats per reduir els terminis i l'impacte ambiental

 4. 4

  El Municipal de Girona s'omple de poesia amb Lluís Homar i Adriana Ozores recitant San Juan de Cruz

 5. 5

  Inhabilitat nou anys un regidor per pagar a un clan per vigilar irregularment pisos socials de la Mina

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés