Publicado 02/10/2020 16:18CET

Aprovada la millora de l'abastament d'aigua potable a les Valls d'Aguilar

Es construirà una canonada per millorar el subministrament al nucli de Berén i dur aigua potable a Argestues

ACN

Les Valls d'Aguilar.-La Comissió territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu ha aprovat definitivament aquest divendres el projecte de construcció d'una canonada que permetrà millorar el subministrament d'aigua al nucli de Berén i dur aigua potable al nucli d'Argestues, ambdós al terme municipal de les Valls d'Aguilar (Alt Urgell). Actualment, Berén disposa de subministrament des de les fonts de Reguer i del Gos, mentre que Argestues, amb 69 veïns, no té aigua potable. El projecte preveu construir una canonada de 3.330 metres des d'aquestes fonts per portar l'aigua potable a Argestues i aprofitar per millorar el subministrament a Berén sobre la xarxa existent.

En concret, es preveu la millora de la captació a les fonts, amb tasques d'impermeabilització, filtres i embrancament, així com la instal·lació d'un dipòsit de decantació i un altre de regulador, soterrat, de 1.000 litres. Així mateix, una canonada de 63 mm de diàmetre, un dipòsit cilíndric prefabricat de 7,50 metres de diàmetre i 3 metres d'alçada, també soterrat, amb les connexions d'entrada i sortida corresponents, regulació i arqueta de control soterrada. Per últim, connexions, potabilització, placa solar d'alimentació, equip de comptadors i tanca de seguretat.La construcció de la canonada no requerirà tala d'arbrat ni de massa vegetal, ni es modificarà la topografia del terreny. Totes les instal·lacions seran soterrades i la restauració superficial es durà a terme amb el mateix material procedent dels moviments de terres d'excavació.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés