Publicado 17/10/2019 11:57:54 +02:00CET

Apartur condemna "frontalment" el vandalisme de les protestes i diu que el "caos" afecta la imatge de Barcelona

L'associació d'apartaments turístics de la ciutat demana a la classe política que prengui "totes les mesures necessàries" per posar fi a una "espiral de crispació"

ACN

Barcelona.-L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha condemnat "frontalment" el "vandalisme" que s'ha vist a les darreres protestes en contra de la sentència de l'1-O. En un comunicat, la patronal afirma que el "caos" als carrers té un impacte "molt negatiu" en la imatge internacional de la ciutat i en la seva activitat socioeconòmica. Apartur també ha aprofitat per apel·lar al diàleg "sense condicions" entre les administracions catalana i espanyola i els diferents partits per a trobar solucions al conflicte polític i "rebaixar la tensió als carrers". "És responsabilitat de la classe política prendre totes les mesures necessàries per intentar posar fi a una espiral de crispació que els ciutadans no hem creat ni mereixem haver de patir", han afirmat.

Alhora, assegura que entenen i respecten la indignació dels ciutadans, però reclama que el dret a manifestació aquest s'exerceixi des de la no-violència i l’esperit cívic. A més, demanen que "la convivència i el saber fer tornin a caracteritzar les manifestacions que històricament ha viscut Barcelona i que han esdevingut un símbol arreu del món".