ANUL·LA L'ANTERIOR:Entitats de comerciants porten als tribunals el decret sobre bicicletes d'ús compartit de l'Ajuntament de Barcelo

Publicado 11/10/2019 15:18:18CET

Consideren que dona avantatge a unes poques empreses perquè col·loquin els vehicles en pàrquings públics

ACN

Barcelona.-Entitats de comerciants han impugnat a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el decret sobre bicicletes d'ús compartit de l'Ajuntament de Barcelona, perquè consideren que dona avantatge a unes poques empreses perquè col·loquin els vehicles en pàrquings públics i que es puguin llogar directament a través d'una aplicació fora dels locals comercials. Han recorregut el decret l'Associació BiciTours i Barcelona Oberta. Consideren que es produeix una situació de "greuge comparatiu i competència deslleial". Per la seva part, la Fundació Privada Barcelona Comerç nega ser part en aquest procediment tot i que BiciTours la inclogués en el recurs al TSJC. L'entitat assegura que va donar suport a les al·legacions que van presentar els comerciants de bicicletes, però no va autoritzar que actuessin en el seu nom davant de cap organisme, entitat o particular.

(Aquesta notícia anul·la l'anterior amb el mateix titular per error de la font informant. Una de les associacions nega ser part en el procediment judicial. La notícia publicada a les 13.15 hores ha estat degudament corregida)Segons el president de BiciTours, Borja Martínez-Sanz, aquest sistema ha provocat que els comerciants experimentin ja pèrdues d'un 40% en alguns casos, amb la reducció de llocs de treball que això suposa i el tancament d'alguns petits negocis que porten més de 15 anys funcionant.