Publicado 22/2/2019 16:01:01CET

ANULLA L'ANTERIOR:Detenen l'exalcaldessa de Barber per una presumpta trama de malversació i prevaricació

Investiguen suposades subvencions irregulars a l'entitat Amics de Rdio Barber, l'entitat que gestiona l'emissora municipal

ACN

Barber del Valls.-Els Mossos d'Esquadra han detingut l'exalcaldessa de Barber del Valls, Ana del Frago (PSC), per una presumpta trama de malversació i prevaricació relacionada amb l'emissora de rdio municipal. Així ho ho han confirmat a l'ACN fonts municipals. Diversos agents de la Divisió d'Investigació Criminal del cos han participat en un operatiu policial que s'ha dut a terme al consistori al llarg d'aquest dimarts, en qualitat de policia judicial. A banda de l'exbatlle, també han estat arrestats una interventora municipal, un secretari i una tcnica de comunicació. El cas est sota secret de sumari. La socialista va ser alcaldessa del municipi durant nou anys i és la candidata del PSC per les eleccions del proper 26 de maig.

(Aquesta notícia substitueix la publicada el passat 19 de febrer a les 15.28 hores i la seva ampliació de les 20.00 hores. En aquelles informacions, publicvem per error que l'exregidor de Comunicació, Alfonso Ortega, també havia estat detingut. Les notícies originals ja ha estat modificada, així com una de relacionada amb el cas publicada el 20 de febrer a les 14.40 hores)La investigació parteix d'un expedient que Podem Barber va posar en coneixement de la Fiscalia el mes de juny de 2017 i que el partit va decidir posar en mans de la justícia en considerar que "podien haver indicis d'irregularitats". Segons ha explicat el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barber i portaveu de Junts per Barber, David Clar, les sospites de la formació van sorgir l'any 2016, quan un any després que es produís el canvi de govern que va suposar el punt i final dels nou anys de govern d'Ana del Frago, un empleat de Rdio Barber va informar-lo que l'entitat Amics de Rdio Barber, responsable de l'emissora municipals "estava cometent presumptes irregularitats".En concret, va assegurar que durant anys havia percebut el seu sou en un sobre "en negre" i que des de feia poc rebia transferncies bancries. Alhora va indicar que l'entitat l'havia pressionat perqu es fes autnom. En conixer aquestes acusacions, l'equip de govern de Barber (PCPB i Junts per Barber - resultat de la confluncia de Podem i la CUP -) va obrir un procés d'investigació interna. "Quan els serveis jurídics comencen a investigar apareixen documents que mostren que Amics de Rdio Barber és una entitat que durant anys havia rebut una subvenció pública anual per part de l'Ajuntament amb la qual feia el pagament a diferents treballadors". Amb tot, no figura cap conveni i hi ha un informe elaborat per la interventora municipal l'any 2008 que evidencia que aquesta forma de funcionar si més no és "irregular". "En aquell moment l'entitat deixa de cobrar la subvenció i comena a facturar a l'Ajuntament de Barber, per es dona la situació que aquesta facturació anual supera el que marca la llei de contractació pública", comenta Clar. En aquest sentit destaca que es tracta d'un cas en qu "una associació rep uns diners públics sense haver passat per cap procés de licitació i que supera el que marca la llei de contractació pública". A banda, remarca que les persones que formen part de l'Associació Amics de Rdio Barber són treballadors municipals que ostenten els crrecs de vicepresident i tresorer de l'entitat". L'actuació dels Mossos d'Esquadra ha suposat la detenció de l'exbatlle, Ana del Frago, una interventora municipal, un secretari i una tcnica de comunicació. A banda, segons han indicat fonts municipals, est previst que els Mossos també citin a declarar els responsables de l'emissora municipal.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 3. 3

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 4. 4

  Científics del CSIC dissenyen una alternativa més robusta per codificar informació digital

 5. 5

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors