Publicado 30/01/2019 16:15CET

Amposta habilita una finca per a horts socials i ecolgics públics

L'espai donar prioritat a persones amb risc d'exclusió social i a projectes educatius i lúdics

ACN

Amposta.-L'Ajuntament d'Amposta transformar una finca de més de dos mil metres quadrats en horts socials i ecolgics públics. L'espai, situat prop del centre de Natzaret, pretén incentivar la integració de persones amb risc d'exclusió social que s'hi podran conrear els seus propis aliments. També la resta de vens de la ciutat hi podran exercir "activitats educatives i lúdiques que fomentin els valors de l'agricultura ecolgica i tradicional". Alguns horts seran per organitzacions no lucratives i ONG, i la resta els podran gestionar persones majors d'edat que no disposin de cap altre hort social ni parcelles rústiques aptes per a activitats agrícoles.

El reglament estableix que tindran preferncia persones en situació d'atur i risc d'exclusió social, persones a crrec de famílies nombroses, pensionistes, jubilats o similars que no porten a terme cap activitat remunerada, persones necessitades d'una activitat teraputica, entitats que facin servir l'hort social per a finalitats pedaggiques, teraputiques o socials i també les escoles i altres centres d'ensenyament reglat públiques o privades. Per adjudicar els horts es far una convocatria de concessió de llicncies d'ocupació d'horts socials. Els sollicitants hauran de presentar la instncia pertinent.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés