AMPLIACIÓ:Vergés critica que Sánchez només vingui a veure "els seus" i li replica que el sistema de salut català "no discrimina"

Publicado 21/10/2019 15:02:11CET

Una cinquantena de ferits atesos arreu de la Regió Sanitària de Girona, la majoria per contusions i alguna fractura

ACN

Girona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat aquest dilluns que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, vingui a Catalunya a veure "els seus", en referència als policies nacionals ferits durant els aldarulls dels últims dies. "Que no es preocupi dels seus, que aquí atenem a tothom. El nostre sistema i els nostres professionals no discriminen", li ha replicat a través de Twitter. Vergés ha lamentat que el president no agafi el telèfon a Quim Torra tot i existir un "problema polític". Arreu de la Regió Sanitària de Girona, ja hi ha una cinquantena de persones que han necessitat rebre atenció mèdica arran dels disturbis. La majoria presenten contusions i també n'hi ha que han patit alguna fractura.

Crítica de la consellera de Salut al govern espanyol a través de les xarxes socials. Crítica que aquest migdia, a les portes de l'hospital Josep Trueta, Alba Vergés ha tornat a repetir. Aquest cop, davant els micròfons dels periodistes, després de visitar les dues persones –un home i una dona- que estan hospitalitzades al centre gironí. Vergés ha explicat que, com ja va fer al Sant Pau i a la Vall d'Hebron, ha vingut per interessar-se pels pacients que hi ha ingressats "a causa dels incidents" dels darrers dies. "He estat al costat del SEM, que ha fet un desplegament especial i seguim l'evolució absolutament de tothom", ha dit la consellera, abans de carregar contra l'executiu del PSOE.La consellera de Salut ha criticat que tant el president de l'Estat, Pedro Sánchez, com el ministre d'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, només hagin vingut a visitar "als seus", en referència als "agents de la policia espanyola" que han resultat ferits arran dels aldarulls. "Nosaltres no discriminem; per al sistema sanitari, tots són ferits o hospitalitzats i els atenem igual", ha subratllat Vergés. A hores d'ara, arreu de Catalunya hi ha dotze hospitalitzats. Els més greus estan ingressats als hospitals de Sant Pau, la Vall d'Hebron i el Josep Trueta.Al Sant Pau, hi ha un policia nacional ferit molt greu. També hi ha tres persones greus per lesions oculars, un pacient menys greu i un sisè que evoluciona favorablement. A la Fundació Puigvert hi ha ingressat un ferit lleu, mentre que a la Vall d'Hebron n'hi ha un de greu, i al Sagrat Cor dos de menor gravetat.Dos hospitalitzats al TruetaAl Josep Trueta hi ha dues persones greus. Una és una dona que divendres a la nit va rebre l'impacte d'una bengala, possiblement llançada per ultres. La pacient es trobava al balcó de casa seva, que tenia penjada una estelada, al carrer Figuerola.L'altre hospitalitzat és un home que va patir un atac de cor mentre participava a les Marxes per la Llibertat. A aquest pacient, avui se l'ha intervingut quirúrgicament. "Esperem ara a veure la seva evolució", ha explicat la consellera Alba Vergés. Una cinquantena de feritsArreu de la Regió Sanitària de Girona, arran dels disturbis dels darrers dies, els metges i el personal sanitari han atès una cinquantena de persones. La majoria, segons concreten fonts de Salut, presentaven contusions i també n'hi ha que han patit alguna fractura.