Publicado 10/3/2020 10:19:03 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Veïns de Terrassa i Parets ovacionen l'exconseller Turull en el seu primer dia de feina en aplicació de l'article 100.2

Podrà sortir 12 hores al dia per treballar en el bufet d'advocats Badia de la capital vallesana

ACN

Terrassa.-Desenes de veïns de Terrassa i Parets del Vallès han donat la benvinguda a l'exconseller Jordi Turull en el seu primer dia de feina al despatx d'advocats Badia de la capital vallesana. Turull ha arribat acompanyat per la seva dona quan passaven pocs minuts d'un quart de deu del matí. Els ciutadans s'han aplegat en un lateral de la plaça Vella amb pancartes, fotografies de l'exconseller i estelades i l'han rebut amb aplaudiments, abraçades i crits de "llibertat". També s'han desplaçat fins la ciutat alguns membres de JxCat com Eduard Pujol o Albert Batet. La Junta de Tractament de Lledoners va decidir aplicar a Turull l'article 100.2 dijous passat. Podrà sortir de la presó 12 hores al dia de dilluns a divendres per anar a treballar.

Jordi Turull ha sortit puntualment de la presó de Lledoners a les vuit del matí acompanyat per la seva dona i la seva filla. En arribar a la plaça Vella de Terrassa, el punt on es troba el bufet d'advocats on treballarà a partir d'ara, l'exconseller s'ha mostrat visiblement emocionat amb la rebuda que desenes de ciutadans i amics li han dedicat. Entre aquests hi havia nombrosos veïns de Parets del Vallès, el poble de l'exconseller. "El coneixem de tota la vida, érem veïns i estem aquí perquè volem expressar-li el nostre suport", ha comentat el Pere, una d'aquestes persones.La Junta de Tractament de Lledoners va decidir aplicar l'article 100.2 del reglament penitenciari a Turull dijous passat. Podrà sortir de la presó 12 hores al dia de dilluns a divendres per anar a la feina. Dilluns també va sortir de Lledoners l'exconseller Josep Rull, que treballarà a MútuaTerrassa. Amb Turull, tots nou presos independentistes condemnats pel Suprem en el judici del procés ja s'han beneficiat de l'aplicació de l'article 100.2.