AMPLIACIÓ:Veïns del Riuet de l'Escala protesten davant de l'Ajuntament per reclamar millores al barri, pendent d'urbanitzar

Publicado 12/8/2019 13:31:01CET

Demanen poder posar tanques per delimitar el pas de vianants i evitar que els cotxes hi aparquin i l'equip de govern es compromet a prendre mesures "provisionals"

ACN

L'Escala .-Una cinquantena de veïns del Riuet de l'Escala (Alt Empordà) han protestat aquest matí davant de l'Ajuntament per reclamar millores al barri, ubicat a Sant Martí d'Empúries i pendent d'urbanitzar des dels anys 60. Els residents tips que els vehicles hi estacionin sense control, hi llencin brossa i, fins i tot, hi facin les seves necessitats, van decidir instal·lar tanques i pedres a les portes de les seves finques. La setmana passada el consistori va ordenar retirar-les al·legant que no s'havien demanat permisos i avui els veïns afectats han dit prou. Reclamen que es prenguin mesures per evitar aquestes situacions en un barri sense carrers asfaltats però on també falten la majoria de serveis com l'enllumenat o clavegueram. L'alcalde accidental, Josep Bofill, assegura que la urbanització de la zona està prevista i que podria executar-se a dos anys vista. Mentre això no passi, s'ha compromès a adoptar mesures "provisionals" que s'acordaran en una reunió amb els veïns la setmana que ve.

El barri del Riuet de Sant Martí d'Empúries, a l'Escala, es va construir a principis dels anys 60 però, des d'aleshores, està sense urbanitzar. Els carrers són de terra, no hi ha voreres, ni enllumenat públic ni tampoc clavegueram. Els veïns que hi viuen, en molts casos de segona residència, fa anys que es queixen d'aquesta situació i reclamen millores. Els vehicles s'hi estacionen per poder anar a la platja, hi llencen brossa i, fins i tot, hi fan les seves necessitats. Tips d'aquesta situació, van decidir prendre mesures i hi van instal·lar tanques de fusta, pedres o jardineres. L'objectiu: "delimitar una zona de pas per als vianants i tenir-ho arreglat". L'Ajuntament va ordenar retirar-lo al·legant que no s'havien demanat permisos i això ha provocat que aquest dilluns al matí una cinquantena de veïns hagin protestat a les portes del consistori. Reclamen que es prenguin mesures mentre no es faci la urbanització definitiva i que els permetin tenir les tanques que hi havia posat. També han entregat una vuitantena de signatures demanant que s'hi actuï. Un dels membres de l'associació, en Josep Maria, diu que la protesta respon a un sentiment "d'impotència". "Venim a queixar-nos i a demanar que ens tornin a restituir els elements que havíem posat els veïns", assegura. Mesures provisionalsL'alcalde accidental, Josep Bofill, els ha rebut i s'ha compromès a acordar mesures provisionals en una reunió que se celebrarà la setmana vinent. Entre elles, preveuen més controls per evitar que els cotxes aparquin a primera línia. "Ja hi ha un cartell que prohibeix estacionar-hi però s'ha de fer complir. Aquests primers dies la policia hi anirà i alertarà i després s'imposaran sancions", ha explicat. Bofill ha recordat que la urbanització d'aquest sector és una de les prioritats del govern municipal, que ja hi ha un pla redactat i que la previsió és que es pugui abordar en els propers dos anys.