Publicado 17/04/2019 11:27CET

AMPLIACIÓ:Vandells II pateix una aturada no programada durant el procés de reconnexió a la xarxa

La central est aturada des del 4 dabril per un degoteig en el drenatge dun generador

ACN

Vandells i l'Hospitalet de l'Infant.-La central nuclear Vandells II ha patit una aturada no programada durant el procés de reconnexió a la xarxa que va comenar dimarts a la tarda. La installació est aturada des del 4 dabril després que es localitzés un degoteig en el drenatge dun generador. Segons ha informat lAssociació Nuclear Ascó-Vandells (ANAV), la causa determinant daquesta aturada ha estat un desajust en les accions de normalització de la instrumentació en el procés de sincronització i augment de potncia, que ja ha estat revisat i corregit. La central ha tornat a posar en marxa els treballs i la previsió és que es pugui sincronitzar a la xarxa durant aquest dimecres.

LANAV, que ha notificat el succés al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), ha assenyalat que durant la parada tots els sistemes de seguretat han actuat correctament i segons el disseny. Segons lorganisme, laturada no ha tingut impacte en les persones ni el medi ambient i sha actuat en tot moment dacord als procediments i prioritzant les actuacions més segures i conservadores. Per la seva banda, el Consell de Seguretat Nuclear ha detallat que la parada automtica del reactor sha degut a lactuació del sistema de protecció per senyal de baix nivell daigua al generador de vapor C. Aquest senyal, apunta, sha activat per lallament del sistema daigua dalimentació principal durant les maniobres darrencada de la primera turbo bomba daigua dalimentació i escalfament de la segona.Segons el CSN, en el moment de transferir el mode de control daigua dalimentació del generador de vapor A des de baixa potncia a alta potncia, el Sistema de Control Digital del Reactor ha interpretat, degut a una maniobra errnia dels operadors, una discrepncia entre el cabal i real i el cabal de linstrument. Aix, afegeix el CSN, ha provocat una senyal errnia de molt alt nivell en el generador de vapor i la consegüent actuació de la senyal dallament de laigua dalimentació principal i el dispar de la turbina. Lorganisme ha informat que lincident sha classificat de forma preliminar en el nivell zero de lEscala Internacional de Successos Nuclears i Radiolgics (INES).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés