Publicado 11/3/2019 14:13:16 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Uns 200 infants de Manresa descobreixen els instruments musicals

Una iniciativa del Conservatori de Música ha perms a nens i nenes provar diferents instruments

ACN

Manresa.-Prop de 200 nenes i nenes de primer de primria de Manresa han participat aquest matí en el programa 'Tastet instrumental' del Conservatori de Música. En grups reduts, han pogut descobrir instruments més i menys desconeguts i provar-los, en molts casos per primera vegada. La iniciativa permet d'una banda acostar-los a la música i, per altre, detectar si tenen capacitats. La directora del Conservatori, Carme Botifoll, reconeix que l'any passat, quan es va dur a terme aquesta iniciativa per primera vegada, van notar un augment de les inscripcions dels alumnes més petits.

Un total de cinc escoles de Manresa han participat aquesta vegada en el programa, dues més que l'any passat. Els joves aprenents de músics han anat rotant, en petits grups, per les diferents aules. L'objectiu, ha explicat Botifoll, és que coneguessin instruments habituals per també algun que no ho és tant.De la percussió més habitual de la bateria o el xilfon han arribat a bufar un autntic fagot, un trombó, han tocat el violí o han pogut tocar els primers acords amb la guitarra. I és que d'instruments n'hi havia de totes les famílies. "La idea és acostar-los al món musical", ha justificat la directora.Avaluar les capacitatsEn parallel, els professors han estat a l'aguait de si algun dels infants mostrava "facilitat" per algun determinat instrument. Llavors se n'informaria els centres escolars "perqu parlin amb les famílies".En aquest sentit, ha reconegut la directora, sí que és cert que, després de que el curs passat s'oferís el programa, el Conservatori va percebre un augment "d'alumnes més petits", pel que "algun benefici suposa".

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui