Publicado 1/4/2019 22:30:39 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Unes 300 persones reclamen a Barcelona l'alliberament de l'antifeixista empresonada per la manifestació contra Vox

El jutjat de gurdia li va obrir una causa per atemptat contra l'autoritat amb instrument perillós

ACN

Barcelona.-Unes 300 persones s'han concentrat a les immediacions del Departament d'Interior de la Generalitat per reclamar l'alliberament de l'antifeixista empresonada després de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra dissabte durant uns aldarulls en una manifestació contra Vox a Barcelona. Els Mossos van detenir set persones, de les quals cinc van passar a disposició judicial diumenge, entre elles la dona per a la qual el jutge va ordenar la presó provisional per atemptat contra l'autoritat amb instrument perillós. Els concentrats s'han situat a la crulla del carrer Diputació amb el passeig Sant Joan perqu els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés en aquest punt, i han cridat consignes com 'Fora, fora, la bandera espanyola', 'El vostre conseller es a la presó', 'Fora feixistes dels nostres barris' o 'Ruth llibertat'.

Després d'estar una estona en aquest punt, els concentrats han comenat a fer un recorregut per diversos carrers que els ha portat fins a l'avinguda Bogatell, al davant de la presó de dones Wad-ras, on suposadament hi ha empresonada l'activista.Els concentrats, davant d'un cordó policial dels Mossos d'Esquadra, han cridat diverses consignes en aquest punt, com ara 'Ruth tranquilla, no ests sola' o 'Si ens toquen a una, ens toquen a totes'. Des de dins de la presó, algunes recluses també han cridat consignes.Els concentrats, que en aquest punt eren uns 200, han fet una segona marxa per voltar tota la presó, fins arribar al punt inicial. Un cop all, la manifestació s'ha dissolt sense incidents.A través de les xarxes socials també s'han anunciat concentracions de suport a l'activista a Girona, a Tarragona i a Manresa, mentre que n'hi ha una altra convocada per a aquest dimarts a Lleida.