Publicado 22/8/2019 20:49:02 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Unes 150 persones es concentren a Gràcia en el segon clam contra les agressions sexuals aquesta setmana

Després de les últimes violacions, entitats feministes i institucions demanen mostrar el "rebuig" i la "ràbia": "Plantem-nos"

ACN

Barcelona.-Unes 150 persones s'han concentrat a Gràcia aquest dijous a la tarda contra les agressions sexuals, dos dies després d'una manifestació per condemnar la violació d'una noia quan tornava de les festes del barri la matinada de diumenge. En les últimes hores, una dona ha denunciat que va patir una agressió sexual dimarts passat durant la Festa Major de Gràcia i una altra hauria estat atacada aquesta matinada quan entrava al portal de casa, a Horta-Guinardó. Davant les últimes notícies d'aquestes dues violacions a Barcelona, entitats feministes i institucions han tornat a convocar una protesta a la plaça de la Vila. "Mostrem el rebuig i la nostra ràbia, fem soroll i plantem-nos davant les agressions masclistes", clamen en el manifest llegit.

"Protestem per les agressions que patim les dones diàriament, aquí, a la resta d'Espanya i a tot arreu, a tot el món", ha denunciat Mariel, una de les participants a la concentració. "I per demanar els meus drets com a dona de sortir quan, com i pel que jo vulgui. És el dret que tenim totes les dones", ha reivindicat, entre els crits i càntics contra les violències masclistes a la plaça de la Vila de Gràcia. Sonsoles Sentís, de la taula de treball sobre el Protocol per a l'abordatge de les agressions masclistes a la Festa Major de Gràcia -integrada per institucions, entitats i assemblees feministes-, ha assenyalat que "cal molta pedagogia i sensibilització" davant de les violències masclistes, a tots els nivells, "institucional, social i dels mitjans de comunicació". "Hem d'aturar les agressions a festes. Les dones hem de poder sortir soles sense por", ha expressat Sentís, que també ha volgut posar en valor el treball que fa la taula durant tot l'any per avançar en aquesta sensibilització. Sentís ha estat una de les que ha llegit el manifest de rebuig a les tres agressions sexuals "patides per dones assistents a les festes" i que els Mossos investiguen. "A Gràcia no es toleren agressions masclistes ni cap mena de comportament que limiti les dones en la seva manera de gaudir de les festes lliurament, ni permetrem que aquest tipus d'actituds i conductes s'escudin sota un paraigües d'alcohol i de festa, perquè res excusa una agressió", denuncien. També recorden que totes les persones que participen a les festes són "responsables de donar una resposta de qualsevol agressió". "El silenci també ens fa còmplices", adverteix el manifest, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona-Districte de Gràcia, la Fundació Festa Major de Gràcia, el Circuit Barcelona contra la Violència Masclista, l'Assemblea de Dones Feministes de Gràcia i l'Associació Drets Sexuals i Reproductius. En la concentració, s'ha alçat una pancarta amb el missatge 'Cap violació sense resposta".