Publicado 25/09/2019 14:18CET

AMPLIACIÓ:Una dotzena de cellers catalans exploren a Valls l'ampliació de negoci al mercat alemany i holands

Sis dels principals importadors dAlemanya i Pasos Baixos participen en una missió comercial inversa organitzada per la Cambra de Comer

ACN

Valls.-Una dotzena de cellers catalans exploren aquests dies a Valls les possibilitats d'obrir negoci o dincrementar-lo a Alemanya i Pasos Baixos. Després de l'xit de les anteriors edicions, la Cambra de Comer de Valls segueix apostant per la fórmula de la missió comercial inversa per tal de potenciar les exportacions del sector vitivinícola i enguany ha posat el focus en el mercat alemany i holands, davant linters creixent en la producció de qualitat, en detriment de la quantitat. La trobada, que té lloc al Restaurant Casa Flix durant aquest dimecres i dijous, compta amb la participació de sis dels principals importadors de vins i caves daquests pasos, que també tenen loportunitat de visitar els cellers.

Les possibilitats de tancar un acord de compravenda en el marc daquesta iniciativa se situa en prop del 50%, una probabilitat més que satisfactria per als cellers participants en aquestes trobades amb importadors de vi de la Unió Europea, que es van iniciar lany 2013. Per aquest motiu molts dells repeteixen. En aquestes trobades sorganitzen rondes de contactes, duns quaranta minuts de durada, de forma que tots els importadors poden conixer tots els cellers, catar els seus productes i acordar una possible relació comercial. Des de la Cambra de Comer de Valls destaquen que Alemanya i Holanda són mercats madurs i interessants, que tenen molta dinmica i que prioritzen la qualitat, sense deixar-se condicionar pel preu i el producte barat. Sergi Mestres, responsable del departament dInternacional de la Cambra de Comer de Valls, explica que el perfil tant dimportadors com de cellers catalans és molt heterogeni, des de grans empreses a daltres de petites i familiars, la qual cosa multiplica la possibilitat dentesa i tancar negocis.A tall dexemple, entre la dotzena de cellers participants, shi troba el Mas de la Basserola, un petit celler del Pla de Manlleu (Alt Camp), especialitzat en lelaboració artesanal de cava. Fan una producció petita dunes 30.000 ampolles de cava, de les quals nexporten un 20% a Europa, bsicament al Regne Unit i també a Dinamarca i el Japó. Fa anys que hi participem i lexperincia sempre ha estat bona, cada any tanquem tracte amb algun distribudor europeu, afirma Guillem Vives, responsable daquest celler familiar. Et dona loportunitat, en només mig dia, reunir-te amb molts importadors de diversos pasos; és molt més profitós fer aquestes trobades que haver danar a viatjar a cada país, constata Montse Barranco, dExcelling Wines, en representació de diversos cellers, entre els quals, la finca Giró del Gorner, del Peneds. Per un preu mdic, els cellers contacten amb importadors europeus, exposen els seus productes i consolidar una relació comercial.Per la seva banda, aquestes trobades també resulten de gran inters per als importadors europeus. És molt útil i interessant conixer diferents productors, per també és important saber quin tipus dimportadors estan buscant i si realment encaixem, aquí som diversos distribudors, alguns més grans i daltres més petits, i minteressa tancar acords al més aviat possible, exposa una importadora holandesa, Didyne Snoek, de Delta Wines (Pasos Baixos).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés