Publicado 24/10/2020 12:27CET

AMPLIACIÓ:Un jurat popular declara culpable la dona de Manresa acusada de matar el seu exmarit

La fiscalia manté la pena de 21 anys perquè considera que la dependència a les drogues de l'acusada no és atenuant

ACN

Barcelona.-Un jurat popular ha declarat culpable per unanimitat la dona de Manresa acusada de matar el seu exmarit. El jurat ha manifestat aquest dissabte que Alicia R.R. és culpable de matar el seu exmarit de manera "intencionada" i impedint "tota possibilitat de defensa eficaç" per part d'aquest. Després de la lectura del veredicte, la fiscalia ha decidit mantenir la petició de pena de 21 anys de presó per assassinat, perquè considera que la dependència de les drogues de l'acusada no és un atenuant, en tant que en el moment dels fets no tenia cap alteració "ni greu ni lleu" de les facultats.

La defensa ha afirmat que aquest supòsit sí que afectava les capacitats mentals de l'acusada i ha demanat un atenuant per dilacions indegudes. L'advocat de l'acusada ha demanat baixar un grau i "neutralitzar" l'agreujant de parentesc per la presència de "dos atenuants" i ha plantejat una pena de presó de dotze anys.El jurat popular considera que Alicia R.R. va atacar la víctima de manera "sorprenent i sobtada" i amb intenció de matar-la. A més, ha destacat que l'exmarit de l'acusada es trobava sol en el seu domicili en el moment dels fets, en una situació de "relativa tranquil·litat i assossec" i desarmat. Així mateix, han declarat que hi havia una relació sentimental provada entre la víctima i l'acusada i que aquesta tenia més "vigor físic". El jurat ha provat per unanimitat que l'acusada no havia consumit alcohol, drogues, estupefaents o substàncies psicotròpiques en el moment dels fets i que, per tant, no tenia minvades les seves facultats cognitives. Per justificar la decisió, s'ha referit a l'anàlisi negativa d'alcohol en sang del dia posterior a la detenció. A més, la policia va destacar la impressió de "serenitat i lucidesa" de l'acusada en el moment de la detenció. Tot i això, el jurat ha provat que l'acusada tenia dependència a aquestes substàncies. D'acord amb aquestes manifestacions, la fiscalia ha ratificat l'escrit de conclusions definitives presentat el 21 d'octubre i ha mantingut la petició de pena per assassinat de 21 anys de presó. "És cert que es dona per provada la dependència, però també s'afirma que l'acusada no tenia cap alteració, ni lleu ni greu, de les seves facultats. La simple situació de dependència a les drogues no suposa, si no hi ha afectació de facultats, cap circumstància atenuant", ha manifestat la fiscalia. Per la seva banda, la defensa ha destacat que concorren les atenuants d'afectació a les capacitats mentals i de determinació de l'acusada per l'efecte de les drogues i atenuants de dilacions indegudes. "La concurrència d'atenuants permet baixar un grau i neutralitzar, com a mínim, l'agreujant de parentesc que sembla admesa pel tribunal en el veredicte", ha manifestat l'advocat de l'acusada.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés