Publicado 15/4/2019 20:10:05 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Torrent: "Hem de ser lleials al testimoni de Neus Catal lluitant pels valors i principis que defensava"

El president del Parlament alerta que l'auge de l'extrema dreta a Europa posa en risc els drets, la convivncia i la llibertat

ACN

Móra d'Ebre.-La millor forma d'homenatjar i ser lleials al testimoni de Neus Catal és, segons el president del Parlament, Roger Torrent, seguir lluitant pels valors i principis que defensava. Torrent, que ha visitat la capella ardent de la lluitadora antifeixista aquest dilluns a la tarda a Móra d'Ebre, ha animat les prximes generacions a prendre exemple de la lluita de Catal com una guia davant el renovat auge del feixisme i l'extrema dreta arreu d'Europa. "Tothom ha de saber que all que hem conquerit grcies a la lluita de Neus Catal, entre d'altres, no és irreversible, pot tornar enrere, pot posar-se en risc", ha declarat el president del Parlament a la sortida, després d'haver donat el condol als fills, amics i coneguts de la lluitadora antifeixista.

"Representa una herona pels drets i les llibertats, per la lluita democrtica, pels drets civils i objectius polítics que s'ha marcat aquest país i moltes generacions", ha declarat Torrent a la sortida del tanatori, tot destacant el compromís en la lluita i la "supervivncia davant l'horror, la persecució, la repressió i l'acarnissament contra una idea política" a la qual va haver de fer front. Per aix, ha addut, la millora forma de reivindicar i mantenir viu el llegat de catal és "lluitar per la defensa" dels seus "valors i principis" que "agermanen a molts catalans".Així doncs, per a Torrent, "el millor homenatge és seguir lluitant i perseverant en la defensa de les seves idees i plantejaments polítics, no només la cohesió social i la integració sinó per un millor futur pels nostres fills i nets". "És pel que lluitava Neus", ha concls. El president del Parlament ha lloat la valentia de Catal. "Ens guia, és un referent. No només per als catalans de diferents generacions sinó pels que vindran", ha assegurat. Sobretot, ha insistit, en un moment en el qual "l'amenaa, el núvol que sobrevola tota Europa, fosc i negre, dels mals auguris i les amenaces de l'extrema dreta i el feixisme" tornen a planar. "Tothom ha de saber que all que hem conquerit grcies a la lluita, entre d'altres, de Neus Catal, no és irreversible, pot tornar enrere, pot posar-se en risc", ha alertat. Torrent té previst assistir aquest dimarts a les dotze del migdia a l'acte públic de comiat a la lluitadora antifeixista que tindr lloc al tanatori de Móra la Nova i en el qual també ha anunciat la seva presncia el president de la Generalitat, Quim Torra.