Publicado 22/2/2019 16:09:55CET

AMPLIACIÓ:Torra assegura que defensaran ideals com la llibertat d'expressió i manifestació "fins a les últimes conseqüncies"

El president de la Generalitat considera que el judici mostra "la concepció autoritria" que té l'estat espanyol d'alguns drets fonamentals

ACN

Agullana.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que el Govern defensar "fins a les últimes conseqüncies" els ideals dels catalans. En aquest sentit, Torra s'ha referit a drets fonamentals com el de la llibertat d'expressió o el de manifestació que, segons el seu criteri, l'estat espanyol ha "menystingut i ridiculitzat". "El judici que estem veient mostra una visió autoritria cap a drets fonamentals", ha reblat. El president assenyala que el Govern de la Generalitat est "al costat de la defensa dels drets dels individus i dels collectius". Tot plegat en una trobada al Mas Perxés d'Agullana (Alt Empord) amb el lehendakari Juan José Ibarretxe en el 80 aniversari de l'exili republic.

La trobada entre Quim Torra i Juan José Ibarretxe a Agullana (Alt Empord) ha servit per rememorar la trobada entre els seus dos homlegs fa 80 anys, José Antonio Agirre i Lluís Companys. Torra ha volgut agrair la presncia d'Ibarretxe en moments en qu els drets de llibertat d'expressió i de manifestació estan "menystinguts i ridiculitzats" per l'estat espanyol. El president de la Generalitat ha criticat el judici que s'est fent contra els presos independentistes i diu que l'interrogatori del fiscal a Snchez mostra la "visió autoritria" que té l'estat espanyol d'alguns drets fonamentals. El president de la Generalitat ha destacat la presncia d'alguns membres d'mnium Cultural a l'acte del 80 aniversari de l'exili republic. Torra ha lamentat la situació judicial que est vivint Jordi Cuixart i la resta d'encausats i assegura que des del Govern defensaran els ideals i valors dels catalans "fins a les últimes conseqüncies".Torra ha fet aquestes declaracions al Mas Perxés d'Agullana, on Agirre i Companys es van retrobar per marxar plegats cap a l'exili. El president ha recordat la "lleialtat" d'Agirre alhora que recordava que els presidents espanyols "ja havien marxat" quan Companys va arribar al mas. Passejada fins el Coll de LliDesprés dels parlaments Agirre i Ibarretxe s'han desplaat fins el camí que porta al Coll de Lli, rememorant la travessia que van fer Companys i Agirre. Durant la caminada han fet una ofrena floral en una zona del camí.Els dos presidents han compartit la passejada amb diferents autoritats, entre les quals el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, l'alcalde de La Vajol, Joan Morillo, o l'alcaldessa d'Agullana, Marina Gutés.Euskadi "plora les penes del poble catal"Per la seva banda, l'exlehendakari ha assegurat que Euskadi "plora les penes del poble catal", i ha reivindicat que "les dues causes sempre estaran unides". "Avui vinc a fer el mateix que va fer Agirre amb Companys, fer una abraada al president de Catalunya i al poble que representa", ha reblat. En aquest sentit, lexlehendakari ha lamentat que ara s'estiguin "repetint moments" com els de fa 80 anys.