Publicado 10/3/2019 14:48:57 +01:00CET

AMPLIACIÓ:Torra apella a un canvi de lleis per "adaptar-se" a la "voluntat" de la gent

El president exemplifica en l'Alta Ribagora la capacitat de fer possible que hi hagi una organització "lliurement" escollida amb un canvi legal

ACN

El Pont de Suert.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apellat a un canvi de les lleis per "adaptar-se" a la "voluntat" de la gent. Torra, que aquest diumenge segueix de visita institucional al Pirineu, ho ha dit en l'acte de cloenda dels 30 anys de comarca de l'Alta Ribagora fent un símil amb la situació a Catalunya. En aquest sentit, ha dit que l'"important" és adonar-se que quan cal "remodelar" les estructures "es faci". A més, el president ha afegit que cal "permetre" que la gent decideixi "lliurement" com viure i organitzar-se. Torra ha seguit la visita dirigint-se a la Vall de Boí i més tard a Beret, on s'ha reunit amb l'Associació d'Estacions d'Esquí i activitats de Muntanya. Aquest dilluns, Vielha acollir el primer Consell de Govern fora del Palau de la Generalitat, el segon de la legislatura després del passat 1 d'octubre a Sant Juli de Ramis.

Torra ha volgut agrair a les persones que van lluitar per aconseguir la creació d'aquesta comarca. "No és fcil lluitar i guanyar i vosaltres ho vau aconseguir", ha afirmat. El president ha dit que amb lleis "pretrites" només existirien les Diputacions i no pas altres rgans com els consells comarcals. En aquest sentit, ha remarcat que es tracta de "remodelar" estructures "quan calgui" i escoltar la "voluntat" de la gent. Torra ha defensat que el Pirineu és tan "prioritari" com "qualsevol" altre racó de Catalunya.El president ha fet aquest discurs en l'acte de cloenda dels 30 anys de l'Alta Ribagora, on el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, ha insistit que es mantingui la negociació amb el Ministeri de Foment per tal de millorar les comunicacions amb el Pirineu per les carreteres N-260 i N-230. Farrero també ha demanat a Torra que s'inclogui l'Alta Ribagora al programa 'Set Comarques,' iniciativa que aporta ajudes a les zones menys afavorides de Catalunya.A l'acte hi han assistit els presidents i presidentes del Consell Comarcal al llarg d'aquests 30 anys, com Josefina Ribé, que va ser la primera dona en presidir-lo i que ha explicat que va ser la impulsora de celebrar el Dia de la Dona Treballadora en aquest organisme fa més de vint anys.El president de la Generalitat ha visitat també aquest diumenge el Centre del Romnic d'Erill la Vall i seguidament ha pogut veure el vídeo mapping del Pantocrtor a l'església de Sant Climent de Taüll. La ruta ha finalitzat a Beret on s'ha reunit amb membres de l'Associació d'Estacions d'Esquí i activitats de Muntanya.Consell de Govern a l'AranL'executiu catal celebra aquest dilluns el Consell de Govern a Vielha. Es tracta del primer a l'Aran i del segon que es fa aquesta legislatura fora del Palau de la Generalitat. Abans, per, Torra es reunir amb el Síndic d'Aran, Carlos Barrera, per abordar temes territorials.