Publicado 27/9/2019 19:51:57 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Tornen a penjar una pancarta al Palau amb el lema 'Llibertat d'opinió i d'expressió'

Lluís Llach, Sílvia Bel, Antonio Baños i Teresa Casals fixen el nou cartell hores després de retirar el que feia referència als presos

ACN

Barcelona.-El cantautor i exdiputat Lluís Llach, l'actriu Sílvia Bel, el periodista i exdiputat Antoni Baños i la portaveu de Somescola, Teresa Casals, han penjat aquest divendres a la tarda una nova pancarta a la façana del Palau de la Generalitat amb el lema 'Llibertat d'opinió i d'expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans'. El nou cartell s'ha penjat hores després que s'hagi retirat la pancarta que demana la 'Llibertat de presos polítics i exiliats'. El TSJC ho va requerir ara fa una setmana com a mesura cautelar arran d'un recurs d'Impulso Ciudadano i el tribunal havia ordenat aquest divendres als Mossos retirar-la de manera "immediata". La nova pancarta ja va substituir la que feia referència als presos la primavera passada, quan la Junta Electoral va reclamar retirar-la.

A un quart de set de la tarda, Llach, Bel, Baños i Casals han sortit al balcó del Palau de la Generalitat i han col·locat la mateixa pancarta que ja es va instal·lar el passat 22 de març. La novetat ha estat que han col·locat una petita pancarta addicional en una de les finestres de la façana amb una imatge que reclama llibertat d'expressió. Segons han explicat a la premsa, els quatre s'han posat d'acord de forma espontània quan han tingut coneixement a través dels mitjans que es retiraria la pancarta que hi havia fins ara. Han pogut accedir a Palau amb permís. "Hem vingut quatre amics que ens hem posat d'acord, sabíem que s'havia de treure una pancarta i hem posat aquesta", ha relatat el cantautor Lluís Llach. "És un atemptat a la llibertat d'expressió que no es pugui dir que estem a favor de la llibertat dels presos polítics", ha dit Llach. "I més ara que enlloc de nou en tenim setze", ha afegit. La portaveu de Somescola, Teresa Casals, ha subratllat que tothom ha de poder expressar "el que li sembla" i que si es diu que 'no' és que "no es viu en democràcia sinó en una dictadura". "Hem demanat si podíem fer-ho i ens han dit que endavant", ha concretat davant la insistència de la premsa per saber com han pogut accedir al Palau de la Generalitat. Per la seva banda, l'exdiputat Antoni Baños ha dit que la polèmica sobre la retirada de la pancarta i la idea que l'espai públic no ha de tenir missatges polítics és "falsa" i "horrorosa". Baños ha explicat que al carrer és on hi ha d'haver els missatges i que precisament el Palau és "adient" per demanar una cosa tant "legítima" com la llibertat d'uns dirigents polítics que han estat empresonats sense estar condemnats. Amb tot ha dit que el que no és legítim és utilitzar els aparells de l'Estat per fer "callar" els que no volen que hi hagi "presos polítics".

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 5. 5

  Raimat i Sucs queden fora de les restriccions de confinament de Lleida