Publicado 17/10/2019 10:06:41 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Tallats alguns trams de Roger de Flor, Consell de Cent, València i Pau Claris després dels aldarulls a Barcelona

Els disturbis van començar a la zona de la seu del Departament d'Interior

ACN

Barcelona.-Alguns trams dels carrers Roger de Flor, Consell de Cent, València i Pau Claris estan tallats aquest dijous al matí després dels aldarulls de dimecres al vespre i a la nit a Barcelona. En concret, està tallat el carrer Roger de Flor entre Gran Via de les Corts Catalanes i Aragó, Consell de Cent entre passeig de Gràcia i Pau Claris, València entre Passeig de Sant Joan i Roger de Flor i Pau Claris entre Provença i Consell de Cent, segons ha informat la Guàrdia Urbana. Pel Passeig de Sant Joan tampoc no s'hi pot circular entre Arc de Triom i plaça Tetuan. Hi ha diverses línies d'autobús afectades, com ara l'H16, la V17, la V19 i la D50, entre altres.

Els carrers del centre de Barcelona intentaven recuperar la normalitat aquest dijous al matí. Els serveis de neteja treballaven sense parar en els diferents trams afectats pels disturbis d'aquesta matinada on l'olor de cremat, encara es podia percebre. En un dels carrers tallats, al Passeig de Sant Joan entre Gran Via i Arc de Triomf, les bicicletes i els patinets aprofitaven la situació de ser els únics vehicles que passaven per la calçada. En algunes cantonades, però s'han trobat restes dels disturbis d'aquesta passada matinada, com abans d'arribar a Ausiàs Marc, on un munt de brossa s'acumulava al pas de vianants. Al mateix xamfrà però ja al carrer Ausiàs Marc, que no estava tallat a la circulació, encara fumejava la resta d'un contenidor que restava al mig del carrer i que vehicles i vianants havien d'esquivar per poder passar. El mateix els passava als qui uns metres més endavant, havien de travessar Bailèn. La Guàrdia Urbana ha encerclat els contenidors que quedaven just al mig, i cotxes i motos podien circular evitant els obstacles. Un noi aprofitava el semàfor en vermell per recollir les restes dels petits incendis i omplir, així, el seu carro, mentre que els qui anaven a treballar, encuriosits, s'aturaven i feien fotografies amb el mòbil en veure com havien quedat els carrers. Tanques i restes de paper de vàter per terra recordaven, als voltants del Departament d'Interior, la protesta dels CDR d'aquest dimecres al vespre. L'ambient però, era calmat i no hi havia grans destrosses al seu exterior. Els operaris que treballen en unes obres al davant, a l'escola Sagrat Cor, treballaven per tornar a col·locar les tanques i recollien restes de les peces de ciment, mentre que els serveis de neteja, treballaven per deixar el carrer en condicions.