Publicado 27/9/2019 12:32:54 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Societat Civil emplaça les institucions catalanes a "no jugar amb foc" i a tornar al "camí del marc constitucional"

L'entitat presenta una denúncia davant la JEC per instar l'Ajuntament de Barcelona a retirar el llaç groc de la façana

ACN

Barcelona.-El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha emplaçat aquest divendres les institucions catalanes a "no jugar amb poc" i els ha recordat les "conseqüències" de "saltar-se la llei i el marc constitucionals aprovat per a tots". En una atenció als mitjans després que el ple del Parlament hagi aprovat una proposta de resolució sobre la desobediència, Sánchez Costa ha dit que els fets de la tardor de 2017 no es poden repetir perquè van ser "desastrosos". Ha constatat que Catalunya viu un "nou clima insurreccional" i ha demanat als partits constitucionalistes, Cs, PSC i PPC, que tot i la campanya electoral del 10-N estiguin "units" davant un moment polític tant "delicat" i "complicat". L'entitat ha presentat una denúncia davant la Junta Electoral Central (JEC) per instar l'Ajuntament de Barcelona a retirar "immediatament" el llaç groc que tenen penjat al balcó del consistori, per coincidir en període electoral.

Sánchez Costa ha afirmat que és imprescindible que l'Ajuntament de Barcelona retiri el llaç groc perquè és "un símbol d'una part que no representa a tothom" i més després que els Comuns s'hagin "alineat" aquest dijous amb els independentistes al Parlament. També s'ha referit al llaç groc que penja del Palau de la Generalitat i ha demanat al cap del Govern que compleixi les resolucions judicials i el retiri. El dirigent de l'entitat constitucionalista ha expressat "efecte" i "orgull" per la feina feta per la Guàrdia Civil i els ha demanat que sempre siguin a Catalunya "defensant l'Estat de dret, els drets i les llibertats de tots els catalans". Ha dit que els independentistes estant creant una màquina de fabricar "efecte" i "simpatia" per la Guàrdia Civil a tot Catalunya i Espanya.Respecte la darrera sessió del debat de Política General d'aquest dijous, Sánchez Costa ha reconegut el "treball incansable" dels diputats de formacions constitucionalistes per defensar els drets i llibertats i "plantar cara" als que volen portar el país a una via unilateral i "trencar" amb el marc de convivència democràtica.Després de dir que una part de l'independentisme vol portar el país de nou a la "insurrecció", ha garantit que SCC hi serà per "plantar cara", de forma "ferma" i donant veu a tothom. També s'ha mostrat especialment crític amb els diputats independentistes i el president de la Generalitat, Quim Torra, que aquest dijous van fer crits de llibertat pels set independentistes vinculats als CDR en presó preventiva. Sánchez Costa ha criticat que els aplaudissin quan "estan acusats de delictes gravíssims com formar part d'una organització criminal de naturalesa terrorista i tinença d'explosius". "Ens sembla una vergonya que en una societat democràtica surtin a recolzar persones acusades de delites tant greus", ha dit.Per tot plegat, ha recomanat un dia més que la Generalitat torni a l'"imperi de la llei", a la legalitat constitucional. S'ha mostrat preocupat que als carrers del país s'hagi passat d'un clima seré fins ara a un de "insurreccional". Ha recordat que a principis d'octubre l'entitat commemorà la manifestació constitucionalista de 2017 i que, en funció de com vagin els esdeveniments polítics, podrien convertir l'acte en una gran manifestació.