AMPLIACIÓ:Santa Coloma de Gramenet convertirà una antiga escola en pisos socials per a gent gran

Publicado 13/3/2018 18:33:57CET

Hi haurà un total de 48 habitatges amb serveis compartits i els primers inquilins podrien entrar a viure a finals de 2019

ACN

Santa Coloma de Gramenet.-L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet convertirà l'antiga escola Miguel Hernández del barri de Can Calvet en un gran complex d'habitatges per a la gent gran. L'edifici, actualment en desús, es transformarà en un bloc de 48 habitatges amb serveis compartits adreçats a majors de 65 anys amb rendes baixes o que actualment visquin en pisos que no estan adaptats. Tots els pisos estan dissenyats sense barreres arquitectòniques i adaptats a les necessitats actuals de la gent gran i n'hi haurà cinc especialment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. El patí de l'escola serà un jardí d'ús exclusiu per a veïns i també es faran una dotzena de places d'aparcament. L'Ajuntament invertirà en la remodelació 1,5 MEUR. Es preveu que les obres comencin el mes de juny i la durada dels treballs és d'un any. Així, a finals de 2019 podrien entrar-hi a viure els primers inquilins.

Aquest serà el primer projecte d'aquestes característiques que hi haurà a Santa Coloma de Gramenet, una ciutat altament envellida amb un 20% de població major de 65 anys. Amb el nou complex d'habitatges es pretén millorar la qualitat de vida d'aquest col·lectiu i promoure un "envelliment actiu", ha destacat l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon.Un dels problemes afegits del col·lectiu és el fet que molta gent gran viu sola a la ciutat. Segons dades del patró municipal en són més de 4.600 i quatre de cada deu són majors de 85 anys, sobretot dones. Parlon assegura que el projecte que s'ha dissenyat també pretén, en part, "combatre la soledat". En aquest sentit, a més dels habitatges, les persones que hi visquin tindran espais i serveis compartits, com és el cas de la consergeria, una direcció del centre –que funcionarà com a dinamització d'activitats a l’edifici i alhora per estar en contacte amb els serveis assistencials que siguin necessaris–, una sala polivalent comunitària, una bugaderia i un magatzem. També hi haurà Un jardí interior i aparcament per a dotze places de cotxe i sis de moto.En total, el projecte de reconversió de l'escola afectarà 5.106 metres quadrats distribuïts en tres plantes. Als baixos, a banda de bona part dels serveis comunitaris s'hi ha reservat un espai per fer un centre de dia amb una vintena de places, que se cedirà a la Generalitat perquè posi en marxa un nou servei complementari al complex de la gent gran de Santa Coloma de Gramenet.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.