Publicado 29/6/2019 20:16:16 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Sant Joan de les Abadesses s'omple de música, color, festa i molta consciència en la sisena edició del Clownia

Milers de persones gaudeixen d'aquest festival organitzat pels Txarango que es mostren "orgullosos" del seu poble

ACN

Sant Joan de les Abadesses.-Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) ha tornat a rebre gairebé el doble de la seva població en la sisena edició del Festival Clownia. Color, música i festa en una cita on "el més important" és l'Espai Consciència, situat fora del recinte on es fan els concerts de pagament i que pretén ser un espai de discussió a l'entorn de qüestions com els refugiats o la pobresa. Milers de persones s'han acostat a aquesta població per viure una nova edició d'un festival que aquest dissabte ha tingut en la Companyia Elèctrica Dharma el plat fort. De fet, en Joan i en Lluís Fortuny, membres de la banda, es mostren "orgullosos" de poder presentar el seu nou treball en un lloc com Clownia. "Va molt més enllà de la música. Falten més festivals com Clownia", assenyala en Lluís.

La tarda d'aquest dissabte els malabars, les xerrades i la música han tornat a l'esplanada del Clownia. El festival del grup local Txarango i que té per objectiu "remoure consciències" ha tornat a omplir de persones un poble que durant quatre dies multiplica per tres la seva població. Pels carrers de Sant Joan de les Abadesses es fa impossible no veure algú que passeja i que porta la polsera identificativa del festival. Tot plegat un "orgull" per Sergi Carbonell, membre dels Txarango i que veu en el Clownia una forma de contribuir a donar al poble tot el que el poble ha donat a la banda."Estem molt contents de poder-ho fer a casa nostra", assenyala Carbonell que considera que el festival va "molt més enllà" i de fet, destaca l'Espai Consciència com "el nucli" sobre on gira tot el Clownia. El músic es mostra "molt content de com els estan sortint les coses com a banda i també de la bona rebuda que "sempre" ha tingut el Clownia. "Per a nosaltres és un orgull i una satisfacció molt gran veure que la gent al final s'ha fet seu el festival, i no només venen a veure els grups de música que els hi agraden", assenayala.Tot plegat entre pancartes reivindicatives en favor de l'acolliment de refugiats i en contra del capitalisme. A la part de dalt del recinte, a la zona gratuïta, hi ha nombroses parades on es poden comprar samarretes o d'altres articles amb una finalitat social. Just al costat, l'Espai Consciència agrupa centenars de persones que dialoguen amb diverses personalitats.La Dharma plat fort del dissabteUn cop s'entra a la zona d'abonament, on es fan els concerts, la música i el circ prenen el protagonisme. Diversos artistes han fet més suportable al públic la calor que fa a Sant Joan de les Abadesses des d'aquest dijous quan es va iniciar la sisena edició. Després dels Oques Grasses, Doctor Prats, Buhos o Joan Dausà que van tocar divendres, aquest dissabte ha estat el torn de la Companyia Elèctrica Dharma. En Joan i en Lluís Fortuny, membres de la banda asseguren que és "un privilegi" poder tocar al Clownia. "Ja hi havíem col•laborat fa dos anys i ara hi podem tocar", expliquen.De fet, en Lluís Fortuny considera el Clownia un festival "únic" i el compara amb els primers anys del Canet Rock. "És tot molt professional, però veus que al darrera hi ha un esperit de col•laboració i un voluntariat molt gran", assenyala.Una de les que s'ha acostat a Sant Joan de les Abadesses per primera vegada ha estat la Núria Redó que destaca "la transversalitat de generacions" que hi ha. "He vingut de Mataró i a veritat és que n'he quedat molt sorpresa. M'ha agradat molt i si puc repetiré l'any vinent", ha conclòs.