Publicado 01/07/2019 15:19CET

AMPLIACIÓ:Salut retarda al 15 de juliol la concentració de les visites mdiques al CAP de Camprodon

Contracten un professional d'infermeria més per reforar el servei durant sis setmanes d'estiu

ACN

Camprodon.-La concentració de les visites mdiques al CAP de Camprodon (Ripolls) durar menys del previst inicialment. La reorganització del servei, que inclou que durant els mesos d'estiu no hi hagi metge als cinc consultoris locals de la vall, havia despertat queixes dels alcaldes dels sis municipis que denunciaven "retallades" del servei assistencial que obligaven la població a desplaar-se fins a Camprodon. Després d'haver mantingut reunions amb els alcaldes, l'Institut Catal de la Salut (ICS) detalla que finalment els canvis s'implantaran a partir del 15 de juliol. Així, la reorganització durar sis setmanes en comptes de vuit. La consulta d'infermeria als consultoris de Molló, Setcases, Llanars, Sant Pau de Segúries i Vilallonga de Ter es continua mantenint. Durant aquestes setmanes d'estiu, a més, reforaran infermeria amb un professional més.

La dificultat per disposar de professionals especialistes en medicina familiar i comunitria i la necessitat de cobrir el períodes de vacances va portar l'ICS a reorganitzar l'atenció sanitria a l'rea Bsica de Salut de Camprodon. Inicialment, Salut preveia concentrar a partir de juliol l'atenció mdica al CAP de Camprodon per assegurar que es mantenien les visites domiciliries i que sempre hi havia la presncia un professional mdic. Aix implicava que no hi hauria metges als consultoris locals, tot i que s'hi manté l'activitat d'infermeria.La decisió va despertar l'oposició de la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall de Camprodon i els alcaldes van presentar una queixa perqu consideraven que es redua l'atenció sense tenir en compte que és zona turística i que els vens s'haurien de desplaar fins a Camprodon per anar al metge. Fonts de Salut han detallat que durant els darrers dies han mantingut reunions entre els alcaldes, Salut i l'Equip d'Atenció Primria de Camprodon i han decidit retardar la concentració de visites mdiques al 15 de juliol. Durar fins el 31 d'agost. Així, els canvis duraran sis setmanes en comptes de les vuit previstes d'entrada. A més, també han decidit que els professionals assistencials faran un seguiment proactiu dels pacients més vulnerables i, alhora, la xarxa municipal de cada poble collaborar a l'hora d'identificar aquells vens que siguin susceptibles de necessitar més control. Finalment, també contracten un professional d'infermeria més, passant de tres a quatre. L'equip també est format per tres metges, entre altres professionals sanitaris. Segons Salut, s'ha tingut en compte que Camprodon és el municipi que concentra més població de la zona, i que els consultoris locals estan situats a poca distncia (el municipi més proper est a tres quilmetres i el més allunyat a onze, amb un temps estimat per trajecte d'onze minuts en cotxe). És per aix que lEAP sha organitzat de la manera que els permet ser "més eficients".Concretament, asseguren que es garantiran les visites a domicili de pacients mantenint sempre un metge al CAP, i que es mantindran oberts els consultoris locals amb personal d'infermeria per atendre els pacients crnics i les visites "de demanda aguda de baixa complexitat". També recorden que l'atenció urgent seguir cobrint-se a través del 061.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés