AMPLIACIÓ:Retiren l'aprovació inicial del POUM de Sant Fruitós de Bages per manca de consens

Publicado 6/3/2019 20:51:42CET

Era l'únic punt de l'ordre del dia del ple extraordinari convocat per a aquest dimecres

ACN

Sant Fruitós de Bages.-L'equip de govern de Sant Fruitós de Bages ha decidit retirar l'aprovació inicial del POUM del municipi que s'havia de sotmetre a votació en un ple extraordinari convocat per a aquest dimecres a les set de la tarda. Abans de començar el ple, l'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, ha llegit al costat del cap del grup socialista, que dona suport a l'equip de govern, un comunicat en què explicava els motius pels quals es retirava la iniciativa, principalment per manca de consens. Atès que aquest era l'únic punt de l'ordre del dia, el ple no s'ha celebrat. Cal recordar que la proposta de POUM preveia duplicar la superfície industrial que té actualment el municipi, una mesura a la qual s'oposa frontalment la plataforma Salvem el Pla de Bages, amb més de 1.500 adhesions.

En concret, el document, que planteja el creixement urbanístic del municipi per als pròxims 20 anys, no pretén requalificar cap terreny, però sí bloquejar més de 130 hectàrees de sòl rústic per a la reserva de sòl industrial, empreses de logística i equipaments.Salvem el Pla de Bages denuncia que els terrenys formen part del corredor verd entre el Llobregat i el Cardener, i assegura que són àrees freqüentades com a zones d'esbarjo. A més, constata que Sant Fruitós ja té actualment 100 hectàrees de polígon industrial de les quals el 40% estan desocupades.L'Ajuntament s'havia compromès a fer una consulta popular vinculant a l'octubre. De moment s'ha decidit retirar l'aprovació inicial del POUM.Al comunicat que ha llegit Batanés s'explica que "durant molts anys" hi va haver "manca de lideratge públic" en l'aplicació del pla urbanístic del 1996, fet que ha comportat un "desgavell urbanístic" que l'equip de govern actual ha "endreçat", sobretot en els àmbits industrials. També es recorda que mentre el Pla Director Urbanístic del Pla de Bages del 2006 preveia que es pogués arribar dels 18.000 habitants actuals de Sant Fruitós a 35.000, la proposta de POUM que defensa ara el consistori considera limitar la xifra als 12.000. A més, "manté" el 74% de sòl no urbanitzable i "redueix" en 3,4 hectàrees l'industrial.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.