Actualizado 1/2/2019 17:39:42 +00:00 CET

Quinze ens turístics de les Terres de l'Ebre rebran 160.000 euros de la Diputació per promocionar-se conjuntament

Uno de los embalses de la Cuenca del Ebro
EUROPA PRESS

El president de l'ens provincial, Josep Poblet, nega que l'esfor de difusió de la marca Costa Daurada estigui ocultant l'ebrenca

ACN

Tortosa.-La Diputació de Tarragona aportar 160.000 euros per a la promoció turística conjunta d'una quinzena d'ens, públics i privats, de les Terres de l'Ebre. Representants de les administracions i entitats han signat aquest dijous al migdia a Tortosa l'anomenat conveni Corner, pel qual l'ens provincial donar suport econmic perqu puguin participar conjuntament en fires o posar en marxa campanyes publicitries en mitjans. Durant l'acte, el president de la Diputació, Josep Poblet, ha negat que l'esfor de promoció de la marca Costa Daurada estigui eclipsant la de Terres de l'Ebre. "La Costa Daurada és l'element més important potenciador de les Terres de l'Ebre, perqu és el que més gent pot desviar i així ho fa", ha assegurat.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona liderar les accions promocionals conjuntes d'aquesta setzena edició del conveni Corner al qual, a les Terres de l'Ebre, s'han afegit els ajuntaments d'Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Amposta, Ascó, Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Rpita i Tortosa, l'empresa Jesús Activitats i Serveis SL, el consell de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, l'Associació de Cmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre així com el festival de cinema Terres Catalunya.El conveni, segons recorda l'organisme provincial, regula la participació conjunta a diverses fires del sector i accions publicitries, permetent sumar esforos entre els diferents socis i prendre part en accions que de forma individual no podrien assumir. El pressupost de 160.225 euros aquest 2019, es repartiran de forma proporcional entre tots els signants.S'utilitzar, concretament, per participar en fires com la WTM de Londres, l'Adventure Travel Show de Londres, FIO de Cceres, Fiets & Wandelbeurs d'Utrecht (Pasos Baixos), British Birdfair de Rutland (Regne Unit), Navartur a Pamplona i B-Travel a Barcelona. La setmana passada ja van assistir de forma coordinada també a FITUR de Madrid. Adiccionalment, s'han programat res accions dins d'una campanya de publicitat conjunta accions en rdio al mercat catal i presncia als portals Logitravel i Minube."El fet de poder comptar amb el suport de la Diputació ens permet anar molt més enll del que podríem fer sols", ha destacat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, tot recordant la importncia estratgica del turisme en l'economia de la ciutat i del territori. També ho ha remarcat el mateix president de la Diputació, Josep Poblet, qui ha recordat que dels sis milions de turistes que van passar per la demarcació, 1,5 ho van fer a les Terres de l'Ebre.En aquest sentit, el president de l'ens provincial que recentment va signar el conveni Corner amb entitats de la Costa Daurada per valor de més de 340.000 euros- ha negat que l'esfor promocional sobre aquesta última marca estigui eclipsant la projecció i personalitat prpia de les Terres de l'Ebre, segons lamenten empresaris del sector. "La Costa Daurada és l'element potenciador més important de les Terres de l'Ebre. És la que rep més gent i pot desviar més gent cap aquí. I així ho fa", ha subratllat. Poblet ha argumentat que tots dos territoris són "un punt molt petit" i la importncia d'aconseguir atreure visitants cap aquí, "i els escampem i irradiem per tot arreu". "Hard Rock pot aportar continguts turístics: no només a la Costa Daurada sinó també a l'interior i les Terres de l'Ebre", ha argumentat, tot criticant "l'immobilisme" que, al seu parer, s'amaga darrere d'aquests greuges.