Publicado 27/9/2019 15:12:50 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Puigneró cedeix al sector industrial el lideratge del Corredor 5G del Mediterrani davant els "impediments" de Borrell

ACN

Albatàrrec.-El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest divendres que la Generalitat cedeix el lideratge de la candidatura pel projecte del Corredor 5G del Mediterrani a les empreses i centres tecnològics implicats per sortejar els "entrebancs" del govern espanyol. Puigneró ha assegurat que el Govern no serà un impediment perquè el Corredor 5G del Mediterrani tiri endavant, malgrat les "foteses" del ministre Josep Borrell i del ministeri espanyols d'Exteriors, que vetava la signatura del conveni entre d'altres raons perquè no s'hi menciona el "Regne d'Espanya". El conseller ha explicat que l'objectiu és que la candidatura del projecte del Corredor es pugui fer efectiva abans del 12 de novembre, quan s'acaba el termini. Puigneró també ha assegurat que, malgrat cedir el lideratge de la candidatura, les administracions "no s'apartaran" del projecte i seguiran en el consorci. El conseller ho ha dit aquest divendres a Albatàrrec (Segrià) on ha assistit a la presentació del primer camp agrícola de tot l'estat connectat amb 5G.

Puigneró creu que per l'estat espanyol "és un problema que la Generalitat lideri el projecte" i ha qualificat de "foteses" els requeriments que va fer el ministeri quan va vetar la signatura de l'acord entre la Generalitat i Occitània. El conseller assegura que la Generalitat no vol "posar en risc el projecte" i tampoc se'n vol "apartar". Per aquest motiu, aposten per "cedir el lideratge" a les empreses i als centres tecnològics que també formen part del consorci per a que el projecte tiri endavant.El conseller ha assegurat que el Corredor 5G del Mediterrani és un projecte "determinant" i "fonamental" pel que fa la construcció "d'aquest ecosistema 5G que volem pel país". També ha explicat que vol que Catalunya esdevingui "la capital mundial del 5G". "Estem fent proves pilots en l'àmbit de la salut, l'audiovisual, en l'àmbit de la mobilitat amb el Corredor 5G del Mediterrani, i ara també a l'agricultura", ha dit. Aquest divendres el conseller ha visitat el primer camp agrícola de tot l'estat connectat amb 5G, ubicat a Albatàrrec. A la presentació també hi ha assistit la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.