Actualizado 23/11/2016 12:49 CET

AMPLIACIÓ:Puigdemont: "Quan es fa servir la llei per trepitjar drets fonamentals, estem obligats a operar canvis profunds junts"

El president crida els ciutadans a mobilitzar-se per defensar "la nostra noció de democràcia"

ACN

Girona.-El president del Govern, Carles Puigdemont, ha instat la societat a mobilitzar-se per defensar "la nostra noció de democràcia". "Quan es fa servir la llei per trepitjar drets fonamentals, estem obligats a operar canvis profunds tots junts, a mobilitzar-nos", ha afirmat el president durant la inauguració del Congrés Internacional de Defensors Locals que ha començat aquest dimecres a Girona. Puigdemont ha reflexionat sobre les amenaces que planen sobre Europa i ha volgut deixar clar que els Drets Humans no només estan "perseguits, discutits i violentats" a les seves fronteres, sinó també dins la mateixa Unió. "Estan amenaçats, segurament, per la feblesa del es pròpies institucions", ha afegit el president de la Generalitat.

Carles Puigdemont ha inaugurat aquest dimecres el Congrés Internacionals de Defensors Locals, que es fa del 23 a 25 de novembre al Palau de Congressos de Girona. Durant la seva intervenció, el president ha reflexionat sobre les amenaces que planen sobres els Drets Humans i l'estat del benestar.Puigdemont ha reivindicat Catalunya com un país "de pacte, de diàleg, obert al món i acostumat a viure amb la diversitat i amb la multiculturalitat". Per aquest motiu, creu que és un territori preparat per fer una "modesta però ambiciosa aportació" al reptes socials que debaten durant aquests dies els síndics i defensors dels ciutadans. "Deixin-m'ho dir de manera molt dura i directa, perquè com a president en tinc la responsabilitat, els Drets Humans estan en risc, amenaçats, perseguits, discutits i violentats a moltes parts del món", ha assegurat Puigdemont. El president sosté que Europa està "lluny" dels seus ideals fundacionals. "Europa, que és el bressol de la civilització sobre la qual es basa la democràcia, és avui un espai on aquests drets no estan segurs", ha opinat el president que ressalta que aquest risc no es troba només "a la perifèria de les nostres fronteres", sinó també "a dins de casa".Segons Puigdemont, els problemes no se centren només a les fronteres "on s'acumulen refugiats que fugen de guerres inacceptables" sinó també dins els mateixos països que conformen Europa. El president creu que l'amenaça neix, en part, per la "feblesa" de les mateixes institucions europees. "Està lluny de ser aquella institució que els pares fundadors van somniar sorgit de les cendres de la devastació de la Segona Guerra Mundial, som lluny d'aquell ideal", ha afirmat. Puigdemont argumenta que la societat viu encara "sota els efectes de la crisi devastadora que s'ha endut persones i drets". "Sabem que existeix un pòsit interessat, emmetzinat, que facilita la feina a aquelles posicions polítiques que, de manera conscient i deliberada, s'allunyen dels principis fonamentals de la democràcia", ressalta el president. Per això, insta la societat a no quedar-se de braços creuats. "Quan es fa servir la llei per trepitjar drets fonamentals o quan en nom de la llei s'empara la impunitat d'interessos espuris, estem obligats junts a operar canvis profunds, a mobilitzar-nos per defensar la nostra noció de democràcia, que és la correcta", ha conclòs Puigdemont que afegeix que només l'acció conjunta de la ciutadania obre les portes a una "gran esperança".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés