Publicado 3/4/2019 15:15:33 +02:00CET

AMPLIACIÓ:Protesta a la Nestlé de Girona contra l'acomiadament d'un treballador per fer baixes intermitents per malaltia

Una vintena de persones reclamen la readmissió i més dileg per buscar alternatives a l'extinció de contractes

ACN

Girona.-Una vintena de treballadors de la Nestlé a Girona s'han concentrat aquest dimecres davant de la fbrica per reclamar la readmissió d'un company acomiadat el mes passat per acumular baixes intermitents per malaltia. Portava deu anys treballant a producció i amb una reducció de jornada per cura de menors. Des del comit d'empresa subratllen que van ser baixes justificades i lamenten que no s'hagi buscat una solució abans de prendre aquesta "mesura drstica". Se l'ha acomiadat per motius objectius amb una indemnització de vint dies per any treballat i estan estudiant si ho porten als tribunals. En els últims tres anys, calculen que la direcció ha acomiadat més de vint persones per diferents motius i que, al seu entendre, es podrien haver evitat buscant per exemple una recollocació.

Amb la pancarta 'Nestlé acomiada injustament', una vintena de treballadors s'han concentrat aquest dimecres a la una del migdia davant de la fbrica per protestar contra l'acomiadament d'un company. Portava deu anys treballant a producció i feia una reducció de jornada per cura de menors. El 22 de mar d'aquest any va rebre la carta d'acomiadament per motius objectius sense previ avís, segons ha denunciat Pablo Esteban, membre del comit d'empresa. El motiu és haver acumulat diferents baixes per malaltia. Des del comit, subratllen que totes les baixes estaven justificades i lamenten que s'hagi pres aquesta "mesura drstica" sense abans buscar altres solucions. Segons Esteban, l'empresa ho fa emparant-se en l'article 52 de l'Estatut dels Treballadors sobre extinció de contractes per causes objectives. Concretament, l'article 'd' inclou alguns dels casos contemplats per la llei com ara faltes d'assistncia a la feina (fins i tot justificades) per intermitents que arribin al 20% de la jornada hbils en dos mesos consecutius, entre d'altres. No es consideren faltes davant una baixa per malaltia que tingui una durada de més de 20 dies consecutius. En el cas del treballador, per, va fer baixes de menys de 20 dies.Amb aquest gest, segons Esteban, la direcció demostra una "falta d'humanitat" per tractar-se d'una malaltia i de posteriors recaigudes i pel que suposa "per un pare de família quedar-se sense feina". Els retreu no haver-ho comunicat abans als representants dels treballadors per buscar una solució. L'empresa ja els ha comunicat que no hi ha res a fer perqu la decisió est presa i ara estudien si porten el cas als jutjats. No descarten fer més protestes com la d'avui. Altres casos similars en tres anysLa concentració d'avui també volia denunciar el que consideren un canvi amb la política d'acomiadaments en els darrers tres anys. Calculen que s'han acomiadat més de vint treballadors per motius diferents (extinció de contractes, final de projectes o acumulació de baixes) que al seu entendre es podrien haver evitat buscant per exemple la seva recollocació. "No els tremola el pols" i no hi ha dileg amb els representants sindicals, afegeix Esteban. La concentració s'ha fet dos mesos després que treballadors i direcció arribessin a un acord pel conveni collectiu amb un seguit de mesures, com ara un increment salarial del 3% anual entre el 2019 i fins al 2022. Uns dies abans, els sindicats van convocar una vaga de treballadors per aconseguir desencallar les reunions, que estaven en punt mort. Era la primera aturada dels treballadors d'aquesta fbrica en divuit anys.